Huste.tv - 09.01.2018 08:06

Príbeh, ktorý si zapamätáš: Odolal peniazom za odhodenú medailu a vrátil ju mladému Švédovi

Huste.tv Autor: Huste.tv

Keď kapitán švédskej hokejovej reprezentácie hráčov do 20 rokov Lias Andersson zdrvený finálovou prehrou s Kanadou zahodil striebornú medailu do hľadiska, zachytil ju americký fanúšik Bill Shaflucas. Jeho život sa tým na pár dní zmenil. A on si tento záujem významne vychutnal. 

Skončilo sa finále svetového šampionátu. Kanaďania vyhrali nad Švédskom 3:1, keď dva góly vsietili v 59. minúte zápasu! Švédi síce ukončili čakanie na medailu od roku 2014, vybojovali si však už jedenáste striebro v histórii MSJ. Táto generácia mala na to, aby pre tri korunky získala tretie zlato v histórii.  Nevyšlo to. Postupne si mladíci idú po medaile, ale Andersson si ju nechce dať navliecť na krk. Dáva ju dole.

"Naviazali sme očný kontakt, natiahol som ruku a on mi tú medailu hodil ponad plexisklo," opísal moment americký fanúšik. "On chcel tú medailu viac ako ja," vysvetľoval svoj postoj Andersson. Shaflucas má na sebe dres miestneho Rochester Americans, teda klubu, na ktorého štadióne sa finále koná. Vzápätí si dres vyzlečie a pod ním má americký. Hneď však vyzlieka americký dres a pod ním...tri švédske korunky! Okolostojaci kanadskí fanúšikovia sa bavia. Práve kvôli nim si oddaný americký fanúšik obliekol žltý švédsky dres. Išlo totiž o priateľov, ktorí sa radi takto podpichovali.

Takže pokým mu ľudia kričali, aby mu medailu vrátil, on sa rýchlo vyzliekal, aby sa mohol nechať odfotiť vo švédskom drese so striebornou medailou. Teraz ju však vrátil majiteľovi. "Mohol som pekne zarobiť. Sľúbili mi za ňu tisíc dolárov. Ja som si však užil skvelý zážitok a mladý hokejista časom ocení, že tú placku má."    (zdroj:idnes.cz)