Program
Americký futbal - 04.01.2022 11:41

Uprostred zápasu si vyzliekol dres a odišiel. Už nie je viac hráčom Tampy

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/Twitter

Obhajca titulu v NFL, Tampa Bay Bucaneers, sa v nedeľnom zápase proti New Yorku Jets poriadne natrápil a nad outsiderom vyhral až vďaka vydarenej akcii zo záveru stretnutia. Nálade a atmosfére v radoch favorita neprospel ani receiver Antonio Brown, ktorý pôsobenie v týchto farbách ukončil teatrálnym výstupom. Málo vídaný kúsok predviedol jeden z najkontroverznejších hráčov ligy, ktorý sa v zlom lúčil s väčšinou z doterajších pôsobísk a Tampa nie je výnimkou. Keď mu tréner oznámil, že ho v ostávajúcich minútach už do hry nezaradí, začal zúriť, strhol zo seba dres, hodil ho na zem, vymenil si niekoľko ostrých gest s fanúšikmi a odišiel do šatne.

"Už viac nie je hráčom Buccaneers. To je koniec príbehu. Poďme sa rozprávať o chlapcoch, ktorí tam boli a vyhrali zápas," skonštatoval kouč Bruce Arians. O Brownovi sa začalo horlivo diskutovať v médiách aj na sociálnych sieťach a zverejnené boli viaceré verzie, prečo sa dostal do konfliktu s trénerom. Podľa tých najdôveryhodnejších nerešpektoval pokyn trénera, aby šiel na ihrisko a ostal na hráčskej lavici. Keď sa táto situácia zopakovala, prikázal mu, aby "vypadol". Ide pritom o mimoriadne platného hráča, ktorý dokáže v zápasoch svojmu tímu získať desiatky yardov a to dokázal aj v predošlom zápase proti Caroline. S minulosťou, akú má, si však ďalšie pôsobisko v NFL nájde ťažko.

Rady New England Patriots opustil už po jedenástich dňoch pre obvinenia trénerky z opakovaného sexuálneho napadnutia, v lete 2019 nenastúpil do letného tréningového kempu Oaklandu pre "problémy s prilbou". Dištanc za opakované problémy so správaním mu bol vymeraný v júli minulého roka a po návrate sa preukazoval falošným očkovacím preukazom. Napriek tomu sa ho zastal napríklad Tom Brady, najväčšia hviezda Tampy Bay. Vyzdvihol najmä jeho hráčske kvality a naznačil, že v jeho súkromí sa deje niekoľko zložitých vecí, ktoré človek ťažko pochopí a treba byť preto empatický.