Program
Atletika - 20.05.2021 16:13

Ján Volko v Ostrave vyzval hviezdneho Gatlina. Vychutnajte si ich šprint

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Prestížna atletická Zlatá Tretra v českej Ostrave má za sebou jubilejný 60. ročník, ktorého súčasťou boli aj viacerí slovenskí športovci. Zrejme najväčšia pozornosť bola sústredená na Jána Volka, ktorý premiérovo do svojho programu na jednom mítingu zaradil stometrový šprint aj dvojstovku a v oboch obsadil konečné piate miesto. Štartové pole pritom obsahovalo viaceré preslávené mená svetového formátu, vrátane dvojnásobného majstra sveta Freda Kerleyho či bývalého olympijského víťaza Justina Gatlina. Pre Slováka to pritom bola len druhá účasť na ostravskom podujatí a prezentoval sa výbornými výkonmi. V kratšom šprinte si zlepšil sezónne maximum o štyri stotiny, potom sa za silného protivetra prezentoval časom 20,77 sekundy, čo je lepší výsledok ako pri prvom šprinte na 200 metrov takto pred rokom.

Našinca rozhodne zaujímala konfrontácia našej šprintérskej jednotky s hviezdami tohto športu. 26-ročný Američan Kerley bol jediný, kto v chladnom počasí zabehol čas pod desať sekúnd, o 13 rokov starší Gatlin finišoval na druhom mieste s časom 10,08. Ján Volko bol pomalší o 0,23 sekundy, no tešiť ho mohol lepší osobný čas ako zabehol minulý týždeň v talianskej Savone. Čo sa týka viackrát spomenutého Gatlina, olympijského víťaza z Atén ste v našom prenose mohli vidieť druhý raz za necelé dva týždne. Predviedol sa aj na mítingu "Ready Steady Tokyo", ktorý uvádzal do prevádzky nový olympijský štadión v Japonsku.

"So stovkou môžem byť relatívne spokojný, bežalo sa mi pocitovo lepšie ako na mítingu v Savone. Verím, že z tohto výkonu pôjdu v ďalších pretekoch stotinky už len dolu. Keďže nepršalo, počasie nebolo až také hrozné. Nižšia teplota mi až tak neprekážala a na stovke nám fúkal vietor do chrbta. Na dvojstovke som sa cítil veľmi dobre, asi to aj dobre vyzeralo. Trochu ma pribrzdil protivietor, ale na to sa nebudem vyhovárať. Výsledných 20,77 nie je zlý čas, som preto spokojný," cituje 24-ročného Jána Volka web Slovenského atletického zväzu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora