BK 04 AC LB Spiš. N. Ves - 16.06.2017 11:00

Juríček sa na dva roky dohodol so Spišskou Novou Vsou

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, huste.tv

Basketbalisti BK 04 AC LB Spišská Nová Ves sa netaja ambíciou byť lepší ako v predchádzajúcich dvoch sezónach. Nahlas sa hovorí o play-off a k naplneniu týchto cieľov v ročníku 2017/2018 prispôsobujú aj káder. Mediálne špekulácie ohľadom pôsobenia slovenského reprezentanta Viktora Juríčka ukončili obe zúčastnené strany podpisom dvojročného kontraktu. Dvadsaťtriročný a 210 cm vysoký pivot odmietol zopár lukratívnejších ponúk a dal prednosť tímu, ktorý mu po zranení dal šancu.

"Keď mi v novembri minulého roka hrozila operácia, práve Spišská bola klub, ktorý mi podal pomocnú ruku a komunikoval so mnou korektne. Z mojej strany je to navyše dobrá príležitosť napredovať. Chcem byť lídrom tímu a po poriadnej letnej príprave môžem mať omnoho lepšiu sezónu ako tú predošlú, čo mi môže otvoriť dvere do zahraničia. Takisto verím, že manažment s trénerom prinesú kvalitné posily, ktoré nám dodajú kvalitu, aby sme splnili základný predsezónny cieľ - postup do play-off. Teším sa aj na skvelých fanúšikov, ja som si ich obľúbil, verím, že to je a bude vzájomné,“ skonštatoval rodák z Prievidze Juríček na webe basketball-snv.sk.

Spišská Nová Ves v uplynulej sezóne obsadila predposledné 10. mieste v tabuľke po základnej časti Eurovia SBL a nepostúpila do play-off. Na rozdiel od predchádzajúceho ročníka si jej hráči pripísali na konto v 40 zápasoch 9 víťazstiev a to najmä zlepšením v záverečnej štvrtine súťaže.