BK Patrioti Levice - 02.08.2017 10:00

Do kádra Levíc pribudol skúsený estónsky reprezentant

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv

Slovenský basketbalový klub BK Levickí Patrioti získal posilu v podobe estónskeho reprezentanta Tanela Kurbasa. Oznámila to internetová stránka účastníka najvyššej slovenskej súťaže (SBL). „Sme nesmierne radi, že sa nám podarilo tento prestup dotiahnuť do konca. Na pozíciu tri sme hľadali hráča takmer mesiac. Napokon sa objavila možnosť získať takého, ktorý je v ideálnom basketbalovom veku a má za sebou už obrovské množstvo ťažkých zápasov na medzinárodnej scéne. Veríme, že jeho skúsenosti pomôžu nášmu družstvu v ťažkých stretnutiach, ktoré nás čakajú v lige a v Alpsko-jadranskom pohári," povedal pre web Patriotov Ladislav Garaj, generálny manažér tímu.

Dvadsaťdeväťročný estónsky krídelník Tanel Kurbas má striebro z európskeho šampionátu hráčov do 16 rokov v Rumunsku. V drese národných mužstiev BC Kalev/Cramo Tallinn a Tartu Ülikooli si zahral Baltickú ligu, okúsil aj nadnárodnú VTB súťaž proti silným ruským tímom. Od roku 2010 je členom estónskej seniorskej reprezentácie.

V predchádzajúcej sezóne si prvýkrát zahral mimo svojej rodnej krajiny, na kontrakte sa dohodol so švédskym klubom Södertälje Kings, s ktorým sa v lige dostal až do finále. V 44 zápasoch mal priemerne na svojom konte 9,9 bodu, 2,9 doskoku a 1,5 asistencie. Predstavil sa tiež v Európskom pohári FIBA, kde odohral deväť duelov s priemerom 7,6 bodu a 1,7 doskoku na zápas. Momentálne sa pripravuje s reprezentačným tímom na predkvalifikáciu o postup na MS 2019 v Číne. Súpermi Estóncov v C-skupine sú Macedónci a Kosovčania.