Bojové športy - 05.05.2020 11:59

McGregor verzus Canelo Alvarez - dobré, ale v akom športe?

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Už pár rokov je populárnou témou vo sfére bojových športov konfrontovanie dvoch zástupcov rôznych disciplín. Na podobnom základe vlastne vznikli MMA a jeho súčasné hviezdy láka dokazovať svoju univerzálnosť a všestrannosť meraním síl s boxermi, podobne ako kickboxeri či thaiboxeri často vstupujú do ringov a klietok v zmiešaných bojových umeniach. Prvou lastovičkou v boxerskom ringu bol v auguste 2017 Conor McGregor a po Mayweatherovi by si tento raz rád zmeral sily s jedným z najlepších pästiarov súčasnosti.

Bezprostredne po súboji McGregora s Mayweatherom sa podobnými chúťkami netajili aj ďalší konkurenti hviezdneho Íra. Je to však rodák z Dublinu, ktorý je v bojových športoch celebritou, zaručene priláka záujem a s ním aj slušné provízie, ktoré sa aktérom zápasu dostanú. Cez sociálne siete sa už pár týždňov doťahuje so Saulom "Canelom" Alvárezom, ktorého v marci uznávaný časopis The Ring označil za najlepšieho boxera sveta naprieč váhovými kategóriami. Mexičan s 53 víťazstvami a jedinou prehrou má o McGregora záujem, bez ohľadu na šport. Inak však na to hľadí jeho tréner.

Vo svojich 29 rokoch je Canelo prakticky na vrchole síl a bol by obrovský nezmysel, ak by šiel svoju povesť riskovať mixom kickboxu, zápasenia a jiu-jitsu. "Správy sú zatiaľ čistou špekuláciou a nie sú o tom žiadne konkrétne novinky. Box je naším biznisom, Saul je momentálne najlepším boxerom sveta a pokiaľ McGregor za ním vlezie do ringu, dostane bitku. My však rozhodne nebudeme liezť za ním do klietky," povedal kouč Eddy Reynoso. Priznal však, že takáto exhibícia by bola žiaducou finančnou injekciou pre tím promotérov a dala by väčšie šance na naplánovanie tretieho zápasu Alváreza s Gennadijom Golovkinom. Rokovanie prerušil koronavírus.

"Saúl je dospelý a vyspelý, má veľa skúseností, stále je mladý a keďže neinkasuje veľa úderov, stále má toho veľa pred sebou. Som presvedčený, že bude pokračovať vo svojej disciplíne s rovnakým nasadením," dodal tréner na adresu svojho zverenca, ktorý bol zatiaľ zdolaný jediný raz. V roku 2013 sa o to postaral Mayweather. Okrem toho má na konte dve remízy. Jednu z raných profesionálnych čias, druhú mu pripravil pred tromi rokmi spomenutý Kazach Golovkin.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora