Bojové športy - 16.11.2020 19:58

Trojsekundový zápas s brutálnym KO v boxe bez rukavíc

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Zmiešané bojové umenia prešli dlhú cestu od toho, aby ich zápasy nemali na bojovníkoch trvalé následky až po súčasnú podobu, ktorú možno s čistým svedomím označiť za šport. O brutálnom historicky prvom turnaji sme v minulosti už písali, ale celý proces už nejaký čas naberá spätný smer vďaka vzrastajúcej popularite "bare knuckle boxingu". Promotéri duelov bez rukavíc sú schopní zlákať slávne mená zo sveta MMA a promo stavajú najmä na množstve krvi a brutálnych konkautoch. Jeden taký sa zrodil aj na piatkovom turnaji na Floride. Stačili naň tri sekundy a prepisovala sa história organizácie.

V tejto disciplíne na formality nie je čas. Rozhodca odštartuje zápas v momente, kedy sú pästiari v bezprostrednej blízkosti a Ulysses Diaz nedal Doneleiovi Benedettovi šancu ani zareagovať. 39-ročný Kubánec súpera okamžite zasypal spŕškou tvrdých rán do štatistík mu putovalo dvanáste víťazstvo. Toto trvalo tri sekundy a vďaka tomu malo prívlastok "najrýchlejšie v histórii". Veď v ušiach prítomných ešte doznieval gong, oznamujúci začiatok duelu, a už bolo aj po ňom.

"Vypínač" je ešte brutálnejší zo spomalených záberov. Z nich je zrejmé, že úder dopadol priamo na lícnu kosť a zdolaný Američan ho s určitosťou bude ešte niekoľko dní cítiť. Zápas bol písaný v poradí ako druhý na hlavnej karte, nakoľko ani jeden z dvojice doteraz veľký rozruch na profesionálnej MMA scéne nespôsobil. Diaz však trávil nejaký čas vo väzení, kde cibril svoje boxerské umenie a boxu sa aktívne venuje. Benedetto sa doteraz ukazoval len v menej prestížnych organizáciach.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora