Bojové športy - 20.05.2021 18:53

Wilder môže zrušiť britský megasúboj. Chce 20 miliónov, aby tak nespravil

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Len pred pár dňami sa fanúšikovia boxu tešili zo stanoveného dátumu očakávaného zápasu medzi Tysonom Furym a Anthonym Joshuom. Všetko však môže byť inak. Plány dvoch britských hviezd môže narušiť Američan Deontay Wilder, dokonca má na to plné a legitímne právo. Nezávislý arbiter totiž rozhodol, že "Bronze Bomber" má nárok na ďalšiu odvetu v boji o titul WBC s Tysonom Furym a najneskorším dátumom jej realizácie je 15. september. Tým padajú plány na britský megasúboj o mesiac skôr a k zjednoteniu opaskov nakoniec vôbec dôjsť nemusí.

Wilder prišiel s "veľkorysou" ponukou. Anglickým fanúšikom by nerád prekazil túžbu vidieť Joshuu a Furyho proti sebe a svoje ambície na zisk opasku v ťažkej váhovej kategórii je ochotný odložiť. Požaduje však za to čiastku 20 miliónov dolárov. Reakcia Furyho na seba nenechala dlho čakať. Ponuku v žiadnom prípade prijať nehodlá a svoju pozornosť teda opäť preorientoval na súpera, ktorému už čelil v decembri 2018 a v februári 2020. V prvom prípade ich duel priniesol remízu, v druhom rodák z Manchestru vyhral na K.O.

"Vyzerá to tak, že mu budem musieť znova roztrieštiť lebku," povedal Fury vo svojom instagramovom vysielaní s dodatkom, že súperovi ani omylom nehodlá platiť za čakanie. Zavŕšenie trilógie pritom bolo horúcou témou už počas minulého kalendárneho roka, no pandémia aj rozdielne predstavy promotérov plány narušili a Tyson Fury sa následne začal sústrediť na krajana. Tím okolo Joshuu priznáva, že túto situáciu už nemá vo svojich rukách a zvažuje alternatívny plán. Tým by mohol byť Ukrajinec Oleksandr Usyk, ktorý je oprávneným vyzývateľom o titul WBO.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora