Bojové športy - 08.11.2021 16:22

Kontroverzný mužsko-ženský zápas zaváňal zranením

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Poľská MMA scéna je schopná tlačiť tento šport do nepekných extrémov. K nedávnemu duelu troch proti jednému pred týždňom pridala bizarný zápas muža proti ženy, ktorý je vo väčšine sveta celkom logicky odmietanou záležitosťou. Do akcie sa postavila Ula Siekaczová, ktorá sa venuje najmä pretláčaniu rukou a pôsobí ako fitness inštruktorka. Proti nej stál Piotr Lisowski. Kontroverzný poľský influencer sám seba prezentuje ako "beauty ambasádora" či "185 centimetrov čistého sexu". Ako znie už zo samotného textu, za zápasom opäť stojí organizácia MMA-VIP. Tá sa snaží produkovať niečo ako prominentné zápasy, pričom hviezdy sociálnych sietí sú toho vítanou súčasťou.

Bitka mala brutálny, ale dominantný priebeh. Lisowski svoju súperku škaredo zmlátil, spôsobil jej početné zranenia a rozhodca duel ukončil v druhom kole, keď Siekaczovú prisadol a bombardoval sériou úderov, pri ktorých sa nebola schopná brániť. Po niečom podobnom musela ostať zvláštna pachuť aktérom aj divákom. Fitnesska sa na pár dní svojim priaznivcom odmlčala, no následne dala o sebe vedieť, že je živá a treba ísť ďalej. "Už sa nikdy viac nenechám zmlátiť chlapom. Do tohto som sa pustila vedome a vedela som, čo robím. Prijímam zaujímavé návrhy, ako sa ďalej rozvíjať. Čo ťa nezabije, to ťa posilní," napísala na svojom Instagrame.

Po samotnom súboji pritom udržala imidž bojovníčky a intervenciu rozhodcu označila za predčasnú. Tvrdí, že predtým dostala viac úderov, ustála ich a nič sa nestalo. Len málokto však je s ňou ochotný diskutovať o tejto bizarnosti ako o regulárnom zápase a aj na internete prevláda kritika organizácie, ktorej promotéri by mohli vyhľadať odbornú pomoc. V tento večer sa pritom konal aj iný intergenderový zápas. "Poľský Ken" Michal Przybylowicz v ňom vyhral na technické KO nad Wiktoriou Domžalskou. "Je neakceptovateľné, aby žena a muž bojovali proti sebe v bojovom športe, predovšetkým z bezpečnostných dôvodov a s ohľadom na fair play. Takéto niečo v žiadnom prípade nepodporujeme," reagovala Medzinárodná MMA federácia.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ula Siekacz (@armpowergirl)

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: MMA Poľsko