Ešporty - 14.04.2020 08:42

Syna legendy rozčúlila virtuálna realita: Ali by Tysonovi nakopal zadok

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

World Boxing Super Series sa rozhodla krátiť čas prázdnych ringov spestrením programu virtuálnou realitou a pripravila sériu turnajov, v rámci ktorých hľadala najlepšieho boxera histórie v jednotlivých váhových kategóriách. Tie si volili hlasovaním fanúšikovia a hneď v úvode chceli spoznať najlepšieho pästiara ťažkej váhy. Prostredníctvom Facebooku bolo možné sledovať osemčlenného turnajového pavúka, v ktorého finále Mike Tyson zdolal Muhammada Aliho. Bolo zrejmé, že zápasy v konzolovej hre Fight Night Champion vyvolajú reakcie a tak sa aj stalo.

Medzi prvými sa hlásil najstarší syn legendárneho Aliho, ktorý uvádzal svet boxu do úžasu v 60. a 70. rokoch. "Môj otec by mu nakopal zadok. Všetci tvrdia, že by ho Tyson rozbil, ale ja s tým nesúhlasím. Tyson nie je bežec na dlhé trate a nevydržal by pätnásťkolový zápas. Je to taký pouličný bitkár a 'knokautový umelec'. Zápas s mojím otcom by však nezvládol," povedal v reakcii na virtuálny výsledok s dávkou neúcty voči 53-ročnej americkej boxerskej legende.


Virtuálny duel má na Youtube vyše 150 tisíc zhliadnutí, v priamom prenose ho sledovalo takmer 10 tisíc divákov

Tyson na tieto slová reagovať zrejme nebude. Muhammada Aliho juniora totiž reakciou na výsledok World Boxing Super Series predbehol. Anthony Joshua ešte pred samotnou simuláciou avizoval, že duel Tysona s Alim, pričom obaja by boli pri vrcholnej sile a forme, by vyhral Američan "Iron", zrejme na KO. Samotný rodák z New Yorku je však iného názoru: "Viem, že je to len fantázia a konzolová hra. Tam som vyhral, ale v skutočnom živote by som víťazom nebol. Ali je najlepším boxerom, aký tu kedy bol," zložil poklonu Cassiusovi Clayovi, ktorý zomrel v roku 2016.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora