Program
Florbal - 02.07.2021 20:36

Slovenskí florbaloví juniori dostali lekciu od Švajčiarov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Bratislavské Pasienky od piatku do nedele hostia miniturnaj troch krajín za účasti slovenského, českého a švajčiarskeho výberu do 19 rokov. Program akcie otvorila konfrontácia medzi slovenskými a švajčiarskymi juniormi, ktorá bola mimoriadne hladkou záležitosťou favorizovaných hostí. Tí ukoristili víťazstvo 16:5, pričom svoje presné zásahy rovnomerne delili medzi jednotlivé tretiny. Tomáš Kvasnica si v tomto súboji pripísal cenný reprezentačný hetrik, avšak "Helvéti" našli až jedenástich rôznych strelcov.

Slovenská prehra bola očakávanou záležitosťou a dobrým znamením nebol ani kostrbatý covidový rok, počas ktorého sa odohral len malý sezónny úspech, kým vo Švajčiarsku svojho šampióna našli. Väčšina z najaktuálnejších juniorských prehier s týmto súperom bola rozdielom šiestich či siedmich gólov. Piatkový rezultát s jedenásťgólovým mankom sa preto môže javiť nepekne a neuspokojivo.

"Vysoká prehra nehovorí o celkovom obraze hry. Skúšali sme si otvorený herný systém, ktorý chceme a môžeme použiť proti rovnocennejším súperom. To bude dôležité. Zlyhávali sme ale na individuálnych chybách. Nedokázali sme zrýchliť alebo v správny moment reagovať, čím sme prehrávali veľké množstvo súbojov," zhodnotil duel pre web Slovenského zväzu florbalu tréner Marek Onderko.

Mladí Slováci majú v sobotu voľno a v nedeľu v Eurovia Arene narazia na Česko, úradujúceho majstra sveta tejto vekovej kategórie. Juniorské derby vám, rovnako ako zápas so Švajčiarskom, ponúkneme v priamom prenose na Husté TV.