Program
Florbal - 02.07.2021 21:59

Slovensko doplatilo proti Čechom na individuálne chyby

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Dva derby zápasy za dva dni majú na programe slovenskí reprezentanti vo florbale, ktorí si do bratislavskej Eurovia Areny pozvali výber Českej republiky. Súper pritom plní pozíciu výrazného favorita, čo dal v prvom meraní síl pocítiť. Slováci prvý raz inkasovali už po 28 sekundách hry a hoci pomerne rýchlo odpovedali vyrovnaním, cez prvú prestávku mali trojgólové manko. Každou ďalšou tretinou rozdiel v skóre narastal, hoci pomalším tempom ako tomu bolo v úvodnej časti hry. Po záverečnej siréne na tabuli svietilo skóre 2:8, čo sa v konfrontácii so štvrtým mužstvom svetového poradia nejaví ako tragický výsledok.

"Z tréningov po korone sme mali veľmi dobrý pocit a spôsob hry, na ktorom pracujeme, sa nám postupne zlepšuje. Žiaľ, z pohľadu dosiahnutých výsledkov s tímami z top štvorky je to stále podobné, lebo si to kazíme individuálnymi chybami," povedal pre Slovenský zväz florbalu český tréner na slovenskej lavičke Radomír Mrázek. Podobne veci vidí aj kapitán Michal Pažák, ktorý na klubovej úrovni pôsobí v radoch Sparty Praha: "Nehrali sme zle, no doplatili sme na veľké množstvo individuálnych chýb a na niekoľko nepremenených príležitostí v útoku. Potrebujeme získať viac sebavedomia a pomáhať si navzájom na ihrisku,"

Dvojzápas s prívlastkom "federálne derby" sa naposledy hral v septembri. Slovensko vtedy v Prahe prehralo rozdielom šiestich a siedmich gólov. Odveta s Českom je naplánovaná už na sobotu 18:00 a aj tú vám ponúkneme v priamom prenose.