Program
Florbal - 03.07.2021 21:37

Opatrnejší výkon a poctivejšia obrana v odvete proti Čechom

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Po piatkovej prehre 2:8 nastúpilo slovenské florbalové mužstvo proti Čechom druhý raz za dva dni. Odveta bola na góly o poznanie chudobnejšia, hoci úvodná dvadsaťminútovka tomu nenasvedčovala a Česi opäť nadobudli trojgólové vedenie. Po prestávke však fungovala defenzíva domácich o poznanie lepšie a kompaktnejšie, viaceré dobré zákroky pridal brankár Klobučník, pomohli aj dobre postavené žŕdky a štvrtý zápasový gól padol až v 43. minúte. Dlho sa zdalo, že hosťujúce mužstvo ukoristí čisté konto, no početná prevaha štyri minúty pred koncom tento predpoklad zrušila a o jediný slovenský gól sa postaral Lukáš Ujhelyi.

"Môžem povedať, že sme našli spôsob hry proti rovnocenným a slabším súperom, kde máme istotu, o čo sa môžeme oprieť. Vieme ale, že aktívnu obranu proti top tímom nemôžeme hrať len na sedemdesiat percent, pretože neuspejeme. Kondícia nám nedovolí hrať otvorenú partiu s týmito súpermi. Zavreli sme to a myslím si, že sme mali činnosti pod kontrolou," cituje Slovenský zväz florbalu slová Radomíra Mrázka, trénera slovenskej reprezentácie. Ten síce po prvom zápase avizoval, že na našej hre sa nič meniť nebude, no sobotný herný prejav Slovákov predsa vyznieval defenzívnejšie.

V oboch dueloch dostal priestor v bránke Jakub Klobučník, ktorý sa opäť dostal pod paľbu mimoriadne kvalitných florbalistov v českých radoch. "Chytalo sa mi oveľa ťažšie než včera. Odohrali sme druhý náročný zápas po sebe a hlavne po dlhom čase, čiže ma všetko bolí. Podali sme ale lepší výkon s nižším počtom individuálnych chýb. Dávali sme si viac pozor na systémové pokyny a podľa mňa sa máme od čoho odraziť do ďalších zápasov," optimisticky zhrnul brankár FBC Trenčín pre rovnaký zdroj. Dvojzápas s Českom bol pre oba tímy súčasťou prípravy na svetový šampionát vo fínskych Helsinkách, ktorý štartuje 3. decembra.