Program
Florbal - 02.10.2019 09:37

Monika Pintérová: Čo si povieme, musíme hrať až do konca

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Káder nitrianskeho florbalového tímu prešiel pred novou sezónou výraznou obmenou s cieľom vrátiť sa na popredné priečky, ktoré okupoval ešte pred štyrmi rokmi. Náročný vstup do Hyundai Extraligy na ihriskách súperov však nevyšiel, hoci potenciál Slávia ukázala. "Náš tím sa rozrástol o ďalšie kvalitné hračky, ale ešte nie sme úplne zohraté. Naším hlavným cieľom v prvých zápasoch bola súhra a komunikácia na ihrisku, spoznávanie sa navzájom a zvyknutie si opäť na nový tím. Ja verím, že každým zápasom to bude len a len lepšie," avizovala po otváracom dvojkole útočníčka Monika Pintérová, ktorá zároveň plnila pozíciu kapitánky.

"Bolo mi cťou viesť náš tím a mať na ruke kapitánsku pásku. Byť kapitánkou nie je jednoduché, pretože musíte vždy podržať svoj tím, či sa darí alebo nie. Ale či mám alebo nemám kapitánsku pásku, vždy chcem byť tímu oporou a pomáhať," konštatuje ku svojej funkcii, s ktorou úzko súvisel aj fakt, že si ju po oboch dueloch redaktori v halách vybrali ako respondentku na zhodnotenie výkonu tímu: "Povinnosti voči redaktorom po zápase sú novinkou, súčasťou predchádzajúcich sezón to nebolo. Myslím si, že každá hráčka v extralige si na to postupne zvykne. Každý fanúšik aj hráč si rád prečíta názory hráčov a trénerov,"

Slávia sa musela doteraz zaobísť bez Romany Janegovej, s ktorou Pintérová minulý rok tvorila elitný útok. "Romanka vynechala prvé kolo pre zranenie kolena, pretože sa po tréningoch na to ešte necítila. Ja verím, že sa poriadne doliečila, aby aj ona mala pocit, že môže vydať zo seba maximum a doma už nastúpi a ukáže kvalitu," hľadí optimisticky na najbližšie dve vystúpenia. O program sa Nitre postarajú hráčky Partizánskeho a Kysuckého Nového Mesta. "Nikdy sa nedá predvídať, ako zápas dopadne, pretože vo florbale sa z minúty na minútu môže zmeniť skóre a tým aj celý zápas. Keď budeme hrať to, čo si povieme, a budeme premieňať šance, tak som presvedčená, že budeme spokojné so svojimi výkonmi a pripíšeme si prvé body," avizuje k najbližšiemu programu. Práve Kysučanky v minuloročnom štvrťfinále vystavili Nitre stopku. Podľa 24-bodovej hráčky spred roka je to však už zabudnutá minulosť: "To, čo bolo v minulej sezóne, nevyťahujeme ani sa k tomu nevraciame. Je tu nová sezóna a každá z nás musí byť sústredená na ňu a na to, čo chceme dosiahnuť,"

Florbalistka Monika Pintérová počas oficiálneho fotenia pre klub ŠK Slávia SPU DFA Nitra
Zdroj: Facebook/Slávia Nitra

Keďže ide o jednu z tých stabilnejších tvárí vo farbách Slávie a účastníčku minulých MS, veľa sa od nej očakáva aj v sezóne 2019/20. V oboch doterajších zápasoch si dokázala bod pripísať, no koncentruje sa na výkony, nie cifry v štatistikách: "Nie som zameraná na kanadské bodovanie a nesledujem to po každom zápase. Ja som tu pre tím, chcem v každom zápase dať zo seba maximum a pomôcť tímu dosahovať výsledky. Je určite super byť niekde na popredných priečkach, ale myslím si, že výhra a dobré výsledky tímu sú oveľa prínosnejšie a lepšie. Naším cieľom je určite dostať sa do play off a skončiť lepšie ako minulú sezónu." Kľúčom k tomu bude zlepšenie tretích tretín. V nich Nitrianky inkasovali až trinásťkrát a proti Nemšovej aj Hurikánu počas tretej časti hry definitívne prišli o nádej na úspešnejší výsledok: "Je síce super, že do zápasu vkročíme tou správnou nohou, no na druhej strane ma mrzí, že to nedotiahneme až do konca. Zlepšiť to môžeme hlavne tým, že sa nedáme rozhádzať zbytočnými situáciami, hlúpymi chybami na ihrisku a že budeme hrať to, čo si povieme až do konca,"

Tento víkend uvidíme Nitru aj v našom priamom prenose, keď v nedeľu privíta vo svojej Mestskej športovej hale Kysucké Nové Mesto. Viaceré hráčky pritom naše kamery už mali možnosť spoznať. Štyri priame prenosy z duelov Slávie sme vám ponúkli aj počas ročníka 2018/19. "Na live prenosy si každý zvyká, keďže sa toto všetko začalo len minulú sezónu. Je to niečo iné a človek je možno pod väčším stresom a tlakom, že nás sleduje množstvo divákov. Na druhej strane, je to veľmi dobrý nápad, pretože v dnešnej dobe sú ľudia dosť leniví na to, aby si prišli pozrieť nejaký zápas. Aspoň takto im vieme predstaviť a spropagovať florbal. Ja verím, že divákom poskytneme florbal, ktorý bude kvalitný a užijú si to," sľubuje Monika Pintérová. Relatívny optimizmus panuje v klube aj s ohľadom na vyriešenie dlhotrvajúceho problému s halami, pre ktorý boli "domácim" prostredím Nitrianiek v minulej sezóne viaceré haly: "Nitra je veľkým mestom a haly sú obsadené inými uprednostňovanými športami. Pozitívum novej sezóny je to, že sa postavila nová hala, kde sme zaradení ako prví. Tréneri robia maximum pre to, aby sme mohli každý jeden tréning a aj zápasy odohrať tam. Momentálne sa čaká na skolaudovanie,"

Okrem televízneho zápasu budú mať všetci fanúšikovia možnosť spoznať nitrianske florbalistky aj na autosalóne v meste pod Zoborom. V sobotu 5. októbra tam spoločne s hráčkami Partizánskeho absolvujú aktivity pred vzájomným ligovým zápasom. Návštevníci budú mať pritom možnosť predviesť aj svoje umenie s hokejkou a vystrieľať si zaujímavé ceny.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora