Program
Florbal - 23.09.2020 15:55

Náš cieľ je vyhrať majstrovský titul, hovorí opora Tsunami Martin Kubovič

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Martin Kubovič/Instagram

Pred ďalším florbalovým víkendom na obrazovkách Huste.tv sme vyspovedali hrajúceho hlavného trénera Tsunami Záhorská Bystrica Martina Kuboviča. Skúsený florbalisti nám prezradil ako to v kabíne vyzerá pred dôležitým súbojom s Nižnou, ale aj to, aké sú ciele druhého tímu tabuľky po minuloročnej základnej časti.

Florbalisti Tsunami odštartovali novú sezónu na súperovej palubovke, keď v prvom kole nastúpili na pôde AS Trenčín. V tomto súboji však ťahali za kratší koniec a pripísali si tak prvú prehru v ročníku. Chuť si ale napravili v druhom kole, keď na domácej palubovke zdolali Žilinu aj vďaka piatim kanadským bodom skúseného Kuboviča. Hrajúci tréner prezradil, aká nálada v kabíne aktuálne prevláda: „Po dvoch kolách je veľmi skoro riešiť bilanciu. Pokiaľ bude naša bilancia 50% po dvadsiatich kolách, tak určite spokojní nebudeme. V druhom kole sa náš výkon výrazne zlepšil, takže som spokojný.”

Na Záhorskú Bystricu čaká v rámci tretieho kola aj prvý televízny súboj pred kamerami Huste.tv v ročníku 2020/21. To však podľa slov slovenského reprezentanta nie je výrazná komplikácia: „Nie, toto vôbec neriešime, keďže každý náš zápas máme vysielaný online. Na toto sme už zvyknutí,” potvrdil. Tsunami sa predstaví na pôde Nižnej, teda v tvrdošínskej športovej hale: „Zápas v Tvrdošíne je vždy najšpecifickejší z rôznych dôvodov. Napriek tomu sa na duel nijako špeciálne nepripravujeme. V sezóne máme dlhodobejšie ciele a nie jeden konkrétny zápas, na ktorý by sme sa pripravovali inak, ako na ostatné,” zhodnotil aktuálnu situáciu v tíme.

Kubovič bol v uplynulej sezóne mužskej extraligy tretím najproduktívnejším hráčom súťaže, keď v sedemnástich súbojoch nazbieral až šesťdesiat kanadských bodov. Napriek tomu sa však na tieto čísla výraznejšie nesústredí: „Osobné štatistiky patria k posledným, ktoré ma aktuálne zaujímajú,” odpovedal jasne. V kádri Nižnej naopak momentálne kraľuje Matúš Medžo, ktorý v úvodných dvoch kolách získal až deväť kanadských bodov: „Obidva tímy sa medzi sebou už veľmi dobre poznajú, takže vieme, na koho si treba dať väčší pozor. To isté však platí aj u súpera,” zhodnotil 24-ročný florbalista.

Tsunami v poslednej sezóne dokázalo Nižnú v oboch súťažných dueloch poraziť, keď najskôr uspelo doma po výsledku 4:2 a neskôr aj v Tvrdošíne výsledkom 9:6. V konečnej tabuľke obsadila Záhorská Bystrica druhú priečku za trenčianskym 1. FBC. Ciele do novej sezóny tak sú jednoznačné: „Tsunami za posledné štyri roky získalo dve zlaté a dve strieborné medaily. Jedno finále nám ušlo na nájazdy v piatom zápase a druhé striebro máme z nedokončenej sezóny, kedy sa play-off ani nezačalo hrať. Samozrejme, že náš cieľ je vyhrať majstrovský titul,” dodal na záver. Duel Nižnej so Záhorskou Bystricou ponúkneme fanúšikom už v sobotu 26. septembra od 15:00 na obrazovkách Huste.tv.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora