Futbal - 20.11.2019 08:12

Maradona trénoval z trónu, vydržal len tri mesiace

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Ďalší neúspešný trénerský pokus, tento raz možno už posledný. Verí sa však tomu ťažko. Legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona v sebe stále živí presvedčenie, že môže preraziť aj ako tréner, no táto časť kariéry je zatiaľ len zbieraním neúspechov. Na lavičke Gimnasia La Plata, účastníka najvyššej argentínskej súťaže, vydržal tri mesiace a nedokázal sa s ním výraznejšie vzdialiť od chvosta tabuľky.

Na uvoľnenú pozíciu sa dostal počas septembra, kedy celok zo stredu minuloročnej tabuľky začal nový ročník ôsmimi duelmi bez víťazstva, z toho šlo o sedem prehier. Negatívne obdobie spočiatku nedokázal prestrihnúť ani Maradona, no v deviatom kole sa konečne mužstvo tešilo z troch bodov. Nový tréner to aj patrične oslávil, čomu sme venovali osobitný článok, ale následne jeho zverenci opäť kopili nepresvedčivé výkony a striedali víťazstvo s prehrou. Napriek tomu nabral majster sveta z roku 1986 také sebavedomie, že na domáce zápasy si nechal vyrobiť špeciálny trón a koučoval priamo z neho.

Po aktuálnom asociačnom termíne sa už bude snažiť Gimnasia o svoje štvrté tohtosezónne víťazstvo s novým mužom na lavičke a pre Maradonu sa tak končí už siedma trénerská misia. Táto bude mať prívlastok jednej z najkratších. Len dva mesiace vydržal aj pri svojich trénerských začiatkoch na lavičke treťoligového Textil Mandiyú a po ňom aj v prvoligovom Racing Clube. Pri argentínskej reprezentácii sa mu následne podarilo zdržať takmer tri roky a chvíľu vyzeralo nádejne aj jeho pôsobenie v radoch Al-Wasl zo Spojených arabských emirátov. Potom prišli opäť tri krátke a neúspešné anabázy. Na týždne sa dá spočítať jeho fungovanie v emirátskom Fujairahu, mexickom Dorados a najnovšie aj v argentínskej Gimnasii. Celkom raritne bol Maradona odvolaný po víťaznom zápase.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora