Futbal - 13.05.2020 12:01

Slováci chceli baráž v jeden asociačný termín, UEFA nevyhovie

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal si vybavil krátky pobyt na Slovensku a pred sídlom SFZ odpovedal novinárom na niekoľko otázok ohľadom popresúvaných asociačných aj ligových termínov či aktuálnej situácie s kádrom nášho národného tímu. Jeho cesta sa pritom uskutočniť nemusela. Krátko pred ňou bol chorý, ale test na koronavírus vyšiel negatívne, čo mu návštevu Slovenska na 72 hodín umožnilo.

Základnou otázkou bolo to, či udržiava kontakt so svojimi zverencami a či monitoruje ich udržiavanie sa vo forme. "S hráčmi komunikujeme pravidelne, sú všetci zdraví. Tešia sa, že sú väčšinou už opäť v tréningu a nevedia sa dočkať reštartu ich ligových súťaží. Pravdou je, že pre nás všetkých to trvá už pridlho. Preto sme radi, že sa rozbieha bundesliga, nasledovať má poľská liga, veríme, že tak bude aj v Česku a na Slovensku," povedal 50-ročný Čech s tým, že zápasový program majú všetci športovci radšej ako tréningy.

Slovensko malo na jeseň hrať prvé kolo baráže o EURO, ktorého zoznam účastníkov je stále nekompletný. "Naším zámerom bolo, aby sa baráž majstrovstiev Európy dostala do jedného asociačného termínu. To sme odkomunikovali aj na UEFA, teraz je na centrále európskeho futbalu, ako sa rozhodne. S najväčšou pravdepodobnosťou sa baráž rozdelí a medzi prvým a druhým kolom bude mesačný odstup," odhadol tréner k stretnutiu s Írskom, po ktorom nás v prípade postupu čaká lepší z dvojice Bosna a Hercegovina - Severná Írsko.

Pavel Hapal nedávno absolvoval telefonáty aj s viacerými futbalistami. Róbert Mak by sa mal čoskoro upísať novému klubu, Patrik Hrošovský je v Genku v tréningovom procese napriek tomu, že ročník 2019/20 už bol ukončený a sleduje aj zdravotný stav Vladimíra Weissa mladšieho, čerstvej akvizície Slovana Bratislava. Hovoril napríklad aj s Milanom Škriniarom. "Prial by som si, aby sa súťaže rozbehli aj v týchto krajinách. Veľmi si želám, aby sa našla vakcína a ňou sme šírenie zákerného vírusu zastavili," uzavrel pre web SFZ kouč. Taliani predbežne naplánovali reštart ligy na prvý júnový víkend, Angličania na ďalší týždeň a Španieli v nasledujúci víkend.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora