Hokej - 01.07.2020 08:16

Priaznivci sa zbierajú na existenciu Pirátov Chomutov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Dobehli ich staré dlhy, potom sa k tomu pridružil predčasný koniec sezóny pre koronavírus a mužský hokej v českom Chomutove je viac ako ohrozený. Náročnou situáciou sa netají ani samotné vedenie, rokovalo sa so Znojmom, ktoré by po odchode z EBEL rado prijalo extraligovú licenciu namiesto začiatku cez nižšie súťaže, no nádej zomiera posledná a pomocnú ruku v správnom čase podávajú aj fanúšikovia. Tí dokázali na transparentnom účte Pirátov nakopiť už takmer 300 tisíc českých korún, čo je v prepočte asi 11 200 eur.

Pri tejto príležitosti bolo zmobilizované hnutie "My sme hokejové mesto", ktoré pripomína, že Piráti ešte pred tromi rokmi hrali semifinále play-off najvyššej súťaže, no práve v tom období vznikli podlžnosti, ktoré ich teraz dobiehajú. Počas pondelka sa na účte objavilo hneď 31 príspevkov. Dobrým štandardom sa stalo prispieť aspoň 500 korunami, no našli sa aj štedrejší darcovia. Medzi nimi napríklad aj Michal Vondrka, ktorý bol v rokoch 2015 až 2018 kapitánom. Na účet pripísal v prepočte 112 eur a pridal aj odkaz: "Som s vami... váš bývalý kapitán"

"Prispel som, pretože ten klub mám rád a cítim k nemu väzbu. Pýtali sa ma, či má zmysel prispieť, keď tu A-tím možno nebude fungovať. Potom ten príspevok môže byť hokejkou pre juniorka, ktorý s ňou strelí gól a bude sa z neho tešiť. Ten istý junior to potom môže v kariére niekam dotiahnuť," povedal v rozhovore pre české médiá a poukázal na Davida Kämpfa, ktorý sa ako odchovanec Chomutova pred štyrmi rokmi prebil do prvého mužstva a dnes patrí Chicagu Blackhawks.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora