Hokej - 10.11.2020 08:29

Rusi ponížili konkurenciu. Prišli s juniormi a vyhrali turnaj

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Víťazom prvého zo štyroch tradičných turnajov štyroch popredných európskych hokejových výberov sa stali pomerne nečakane Rusi. Tí opanovali Karjala Cup na fínskej pôde napriek tomu, že do akcie poslali juniorský výber. Už pred dvomi týždňami sme informovali o tom, aké zostavy vyslali Česi, Rusi, Švédi a Fíni do akcie a aj o dôvodoch, prečo tak spravili. Kým "tri korunky" stavili výlučne na hokejistov z domácej ligy, naši susedia sa bez tých svojich pre chorobu, karanténu a najmä šesťtýždňový herný výpadok museli zaobísť.

Médiá spočiatku špekulovali o tom, či vôbec "zbornej" nomináciu z juniorskej reprezentácie schvália a či nejde o degradáciu turnaja. Lenže ich výkony a výsledky ukázali pravý opak. Tím vedený Igorom Larionovom postupne zdolal Fínsko 6:2, Švédsko 2:1 po samostatných nájazdoch a Českú republiku 3:0. Z novembrovej reprezentačnej akcie si tak vezie titul.

Svedomie si spytujú najmä severania. Kým Česko rovnako povolalo do akcie viacerých mladíkov a takto pomohlo dotvoreniu improvizovanej zostavy, domáci sa mohli oprieť o viacerých hráčov, ktorí momentálne kraľujú Liige a vo švédskom tíme by sme našli viaceré osvedčené a produktívne mená z SHL. Po prehre s Čechmi a Rusmi sa však podelili o posledné dve priečky, kým zverenci Filipa Pešána hrali v posledný hrací deň priamy súboj o konečné prvenstvo.

Konečné poradie Karjala Cupu 2020:
1. Rusko - 8b 11:3
2. Česká rep. - 6b 5:4
3. Fínsko - 3b 5:10
4. Švédsko - 1b 4:8

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora