Novinky - 26.04.2018 09:10

Slovákov v Piešťanoch potrápili Kórejčania. Jubileum Ladislava Nagya

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila 2:1 nad družstvom Kórejskej republiky v stredajšom prípravnom medzištátnom zápase v Piešťanoch. V historicky prvom vzájomnom súboji oboch súperov viedli Ázijčania 1:0, no Slováci dvoma presnými zásahmi v tretej tretine otočili. "Nevedeli sme, čo od súperov môžeme čakať. Boli rýchli, ale to sme si aj mysleli, že budú. Je to dobrý tím s viacerými výbornými hráčmi. Uspeli sme v takomto tesnom zápase a to je dôležité. Hrali sme celkom tvrdo, brankár Godla nás viackrát podržal svojimi kľúčovými zákrokmi. V prvej tretine sme nehrali dobre, za Kórejčanmi sme nestíhali, nevedeli sme sa dostať cez stredné pásmo. V druhej časti to už bolo lepšie, utvorili sme si nejaké šance, no nepremenili sme ich. Zápas trvá 60 minút a my musíme hrať po celý čas, nemôžeme mať takéto výpadky," povedal tréner Craig Ramsay. Pred duelom generálny manažér tímu SR Miroslav Šatan ocenil slovenského krídelníka Ladislava Nagya, ktorý v stredu absolvoval jubilejný stý zápas v národnom družstve.

Víťazný gól stredajšieho súboja strelil obranca Adam Jánošík. "Som rád, že sme Lacimu Nagyovi spravili radosť a jeho stý zápas v reprezentácii bol víťazný. Nebolo to jednoduché, Kórea hrala organizovane v defenzíve a bolo náročné sa presadiť. Dnes už nie je sranda hrať proti hocijakému súperovi, Kórea na ZOH hrala vyrovnané zápasy Čechmi a inými silnými súpermi. Majstrovstvá sveta sa blížia, čakajú nás posledné stretnutia, kde sa rozhodne o nominácii a verím, že tréner poskladá super tím a pôjdeme do Dánska dobre pripravení," povedal.

Prvé zápasy po príchode k tímu v stredu absolvovali Tomáš Jurčo, Christián Jaroš a Juraj Mikúš. "Kórejčania hrali dobre, taký zámorský štýl. Nebol to ľahký zápas. Teší ma gól v prvom zápase, ale ešte cítim herný výpadok. Triumfovali sme a cítim sa dobre, takže som spokojný. Myslím si, že mám dobré mužstvo, a uvidíme, čo sa nám podarí v Dánsku," zhodnotil útočník Jurčo, ktorý pôsobí v zámorí. V Severnej Amerike hrá aj obranca Christián Jaroš, v tejto sezóne debutoval za Ottawu Senators v NHL. "Súper bol kvalitný korčuliarsky aj bojovnosťou. Dosť nás potrápil, ale to sa dalo čakať. Zo začiatku sa mi hralo ťažšie v novom systéme, ale postupne som sa do toho dostával. Tretia tretina bola najlepšia u mňa, aj v tíme. Nabudil nás prvý gól, mali sme však dosť šancí. Potom už to išlo ľahšie," povedal po súboji.

Útočník Juraj Mikúš dostal pozvánku do tímu až v utorok. "K tímu som prišiel dosť narýchlo, nomináciu som už ani nečakal. Ešte v utorok som cestoval cez celé Česko. Dva dni som nebol na ľade a stredajší zápas bol pre mňa ťažký, ani ľad nebol ideálny. Súper dobre korčuľoval, ale neprekvapilo ma to, pretože som Kórejčanov videl na ZOH," povedal rodák zo Skalice.

Pred majstrovstvami sveta v Dánsku, ktoré sa začnú budúci piatok v Herningu a Kodani, odohrajú Slováci ešte dve prípravné stretnutia, v piatok v Nitre a v sobotu v Piešťanoch si zmerajú sily s Francúzmi.