Novinky - 26.04.2018 13:31

Jeden z najväčších talentov Šviderský sa upísal Manchestru United

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, youtube

Jeden z najväčších slovenských futbalových talentov súčasnosti, 15-ročný stredopoliar Martin Šviderský (nar. 4. októbra 2002), spojil najbližšie obdobie svojej kariéry s anglickým Manchestrom United. Klub dosiaľ informáciu oficiálne nezverejnil, no Martin Šviderský vo štvrtok napoludnie pre agentúru SITA potvrdil podpis trojročnej zmluvy - do leta 2021. Portál allnigeriasoccer.com pripojil fotodokumentáciu s okamihom podpisu kontraktu z fanúšikovského twitterového konta. O mladého záložníka s pozoruhodnou technikou sa podľa medializovaných informácií tiež intenzívne zaujímali Manchester City, FC Liverpool, FC Chelsea, FC Arsenal, West Ham United či Celtic Glasgow.

"Veľa to pre mňa znamená a som veľmi rád, že som sa stal súčasťou tohto klubu," povedal Šviderský a pokračoval: "Cieľ je - tak ako pre každého hráča - dostať sa do A-tímu. Aj keď to je pre mňa a moju rodinu veľký úspech, ešte stále je predo mnou mnoho rokov ťažkej driny." Na margo záujmu iných elitných anglických klubov doplnil: "Rozdiel medzi top klubmi v Anglicku je minimálny. V prospech Manchestru United rozhodlo to, že to je veľký klub a má dlhú a bohatú históriu. Páči sa mi práca s mladými hráčmi vo fantastických podmienkach."

Rodák z Vranova nad Topľou Šviderský v minulosti bol súčasťou mládežníckych mužstiev Michaloviec a Prešova. Stane sa druhým Slovákom v Manchestri United po brankárovi Alexovi Fojtíčkovi, 18-ročný gólman je členom tímu "červených diablov" do 18 rokov.