Novinky - 19.07.2018 10:22

Na šampionáte v Rusku sa za Argentínu hanbil

Zdroj: sita/huste.tv

Niekdajší argentínsky futbalový reprezentant Diego Maradona vyhlásil, že aj keď na nedávno skončenom svetovom šampionáte v Rusku podporoval tím svojej krajiny zo všetkých síl, nevie sa zbaviť pocitu hanby, ktorý v ňom zanechalo vystúpenie "albicelestes". Argentínčania prišli na turnaj s nálepkou favorita, ale ledva postúpili zo základnej skupiny a púť na MS ukončili v osemfinále po prehre s neskoršími víťazmi z Francúzska.

"Hanbil som sa za Argentínu. Pozeranie sa na tú bezmocnosť ma ubíjalo," vyhlásil majster sveta z roku 1986, ktorý však odmietol ukázať prstom na kapitána Lionela Messiho. "Nemôžem obviňovať iba jeho, pretože nemal okolo seba nikoho, kto by mu poriadne prihral loptu," doplnil čerstvý prezident bieloruského klubu Dinamo Brest.

Zdroj: Twitter/SquawkaNews

​Emočné výlevy Maradonu počas argentínskych súbojov sa stávali častým terčom vtipov. Mnohí si kládli otázku, čím bol 57-ročný božský Diego "nadopovaný" a po zápase s Nigériou, ktorým si juhoamerický zástupca zabezpečil postup do vyraďovacej fázy, musel byť dokonca ošetrený priamo v útrobách štadióna.