Novinky - 19.07.2018 18:33

Vegas, hrozné mesto na život

Zdroj: Sport-Express.ru

Len veľmi ťažko by sme hľadali človeka, ktorý príbeh Vegas Golden Knights z uplynulej sezóny nevnímal pozitívne. A jeden sa predsa nájde! Volá sa Vadim Šipačov.

"Keď ma vedenie poslalo na farmu, nechápal som to. Nešiel som za oceán, aby som hral AHL. Od trénerov som pritom stále počúval, ako sú spokojní a zlepšujem sa. Ale keď sa uzdravil Jonathan Marchessault, povedali mi, že už nemajú záujem a môžem ísť, kam chcem." posťažoval sa pre Sport-Express odchovanec Severstalu Čerepovec, ktorý si meno spravil predovšetkým v Petrohrade.

V najlepšej lige sveta dostal priestor iba v troch zápasoch, v ktorých dokázal raz skórovať. Rozprávkovú cestu tímu až do finále bojov o Stanleyho pohár si tak zďaleka neužil naplno. A keď sa už pustil do kritiky, neušetril ani samotné "mesto hriechu", v ktorom sa podľa jeho slov nedalo žiť. "Bolo to ako zlý sen. Je dobré byť tam týždeň a užiť si zábavu, ale nedá sa to dlhší čas. Ulice prázdne, žiadni ľudia. Tak to tam vyzerá všade. Akoby tam nikto nežil."

Vadim Šipačov bol v minulosti tretím respektíve štvrtým najproduktívnejším hráčom KHL, dostal sa na štyri majstrovstvá sveta, Olympijské hry v Pjongčangu aj World Cup. Od nového ročníka už nebude hráčom SKA Petrohrad, ale hájiť bude farby Dinama Moskva.