Novinky - 15.08.2018 16:15

Slavia za vypadnutie vinila UEFA, potom si to rozmyslela

Zdroj: huste.tv/youtube

Slavia Praha skončila svoju púť predkolami Champions League a český futbal tak prišiel o jedného zo svojich zástupcov. Pražania boli do diania nasadení až v treťom predkole a žreb im prisúdil súpera, ktorý na tom bol rovnako - Dynamo Kyjev. Prvý zápas sa hral na pôde "zošívaných" a priniesol remízu 1:1, v kyjevskej odvete domáci na sľubný výsledok nadviazali, vyhrali 2:0 a ďalej ide mužstvo z Ukrajiny. Česi toto vypadnutie niesli poriadne ťažko. Už počas zápasov vykrikovali fanúšikovia Slavie heslo "UEFA - mafia" a po záverečnom hvizde sa cez sociálne siete pridal aj šéf klubu, Jaroslav Tvrdík.

"Rozhodcovia hrubo ovplyvnili oba zápasy. Miestopredseda Surkis by mal odstúpiť a UEFA sa nemôže čudovať, čo fanúšikovia oprávnene skandujú v spojení s jej menom. Byť Dynamom, takto by som postúpiť naozaj nechcel. Som pyšný na náš tím a budeme tvrdo pracovať ďalej." rozpísal sa v návale emócií. Faktom je, že oba duely sprevádzali chybné verdikty arbitrov. V Prahe strelilo Dynamo gól v čase, keď sa po hracej ploche gúľali dve lopty a rozhodcovia hru napriek tomu neprerušili, v Kyjeve nebol uznaný gól Slavistu Tecla a po ňom skórovali domáci z ofsajdovej pozície. UEFA by však slová prezidenta klubu určite neprijímala s radosťou, ten ráno vychladol a svoj príspevok zmazal. Podporu fanúšikov i tak má a jeho textík zbieral lajky aj zdieľania.

V oboch zápasoch proti Dynamu odohral plných 90 minút aj slovenský reprezentant Miroslav Stoch. Medzi strelcov sa však zapísať nedokázal. Slaviu Praha tak postihol rovnaký osud ako trnavský Spartak a obaja sa presunú do play-off o Európsku ligu. V predkole európskej súťaže číslo dva majú Česi ešte Sigmu Olomouc, ktorá dianie otvorila domácim víťazstvom 2:0 nad Kajratom Almaty. Dvoch reprezentantov má najvyššia súťaž našich susedov priamo v skupinovej fáze. Champions League si zahrá majstrovská Plzeň, Európsku ligu Jablonec.