Novinky - 19.08.2018 09:21

Česká liga má už autora troch vlastných gólov

Zdroj: huste.tv

Čo je pre futbalový tím príjemnejšie, ako keď sa súper zareže sám? Takýmto spôsobom to v aktuálnom ročníku konkurentom uľahčuje Dukla Praha a jej nešťastníkom je stopér Martin Chlumecký. 21-ročný zadák hájil minulý rok farby druholigového Varnsdorfu a práve odtiaľ ho získal vojenský klub z Prahy. Jeho pozícia v klube je v úvode ročníka neotrasiteľná, 90 minút odohral v každom z piatich doterajších kôl, a to napriek tomu, že Dukla všetky zápasy prehrala. S hrozivým skóre 4:15 je na chvoste ligy a Chlumecký si strelil už tri vlastné góly.

Dva z troch vlastencov tohto obrancu navyše boli víťaznými gólmi súpera. Prekliatie začalo v treťom kole, keď Dukla Praha už mala na konte dve prehry a počas nich osem inkasovaných gólov. Bohemiansu pritom v minulej sezóne len tesne ušla miestenka v predkole Európskej ligy a proti Dukle plnil úlohu favorita. Štatisti mu pritom napočítali len dva presné strelecké pokusy, ktoré síce brankár Rada zneškodnil, no neporadil si s tečom spoluhráča. Dukla tak prehrala 0:1 a o dva týždne prišli ďalšie Chlumeckého nešťastné momenty, opäť doma. Na prvý vlastný gól v zápase so Slováckom ešte odpovedal z pokutového kopu extrnavčan Ivan Schranz, no druhý už prišiel v 90. minúte, čiže na viac čas neostal.

Ironicky povedané, trojgólový nešťastník je zatiaľ najlepším strelcom svojho tímu. Nikto z jeho spoluhráčov doteraz neskóroval viac ako dvakrát. Do správnej brány to zatiaľ najviac padá práve Schranzovi. Po piatich zápasoch je tak Dukla zrelá na odpis, ale na pohľady do tabuľky je času ešte dosť. Otázne je akurát to, či coach Pavel Drsek vloží na stopérskom poste opäť dôveru do hráča so štvorkou na drese. Napríklad už budúci víkend v Ostrave.