Novinky - 21.08.2018 20:31

Tyson Fury si zaslúžil zápas s Deontayom Wilderom

Zdroj: huste.tv/youtube

27-ročného Brita Tysona Furyho si verejnosť pamätá najmä zo zápasu s Vladimirom Kličkom, pred ktorým zaspieval, spravil šou, provokoval, ale čo je najdôležitejšie, ukrajinskú hviezdu zdolal. Celkovo má vo svojej kariére už 27 víťazstiev, neprehral ani raz a pomedzi to prišli skalpy boxerov ako Dereck Chisora, Vinny Maddalone či Kevin Johnson. Okrem toho, že robí zo svojich zápasov a tlačových konferencií poriadnu šou a provokuje svojou zlou fyzickou kondíciou, výsledky mu slúžia ku cti. V noci zo soboty na nedeľu museli všetci uznať, že je definitívne späť. Postavil sa Nemcovi Francescovi Pianetovi, zápas bol vypísaný na desať kôl, obaja to ustáli až do konca a rozhodcovia mu pridelili víťazstvo na body. Okamžite po zápase mal dôvod na ešte väčšiu radosť. Dostal totiž výzvu priamo od svojho vysneného súpera - Deontaya Wildera.

Američan Wilder bol naposledy v akcii v marci tohto kalendárneho roka, kedy v Brooklyne poslal k zemi Luisa Ortiza. Odvtedy sa vo veľkom začalo rozprávať o jeho titulovom zápase s Anthonym Joshuom, ibaže ten má iné povinnosti. Právo prvého vyzývateľa proti AJ-ovi mal Rus Povetkin, čím sa Wilder dostal na vedľajšiu koľaj. Čakanie si skráti zápasom s iným Britom, Furym. Niektorí fanúšikovia po Furyho zápase s Pianetom bučali a dávali tým najavo nespokojnosť s rozhodnutím. Víťazstvo na body príliš presvedčivé podľa mnohých nebolo, navyše od výhry nad Kličkom v roku 2015 stihol nazbierať veľa neprajníkov. Bol suspendovaný kvôli dopingu, mal psychické problémy a rozhodol sa sľubnú kariéru ukončiť. Vrátil sa v júni 2018 výhrou nad Albáncom Seferim a o dva mesiace si poradil aj s Pianetom.

Vážne jeho návrat začala vnímať aj špička v ťažkej váhovej kategórií, napríklad Deontay Wilder osobne. Ten si to po vyhlásení výsledku namieril priamo do ringu za Furym a oznámil mu, že ho pozýva do Las Vegas. Kompetentní začali okamžite konať a proti sebe by mali nastúpiť ešte v tomto kalendárom roku. Anthony Joshua totiž čelí Alexandrovi Povetkinovi už v septembri a práve z týchto dvoch zápasov by mala byť vyskladaná dvojička do bojov o opasky v marci 2019.