Novinky - 09.09.2018 09:27

Pánik sa vyhol väzeniu, súdom to však nekončí

Keď slovenského hokejistu Richarda Pánika v polovici apríla zatkla polícia v americkom meste Scottsdale, bolo okolo toho veľké haló. Útočník Arizony Coyotes sa vtedy snažil dostať do baru Bevvy, hádal sa so zamestnancami, ktorí privolali políciu a kamera, ktorú mal policajt pripevnenú na tele zaznamenala, ako sa snažil policajtov obmäkčiť s tvrdením, že je profesionálny hokejista. "Hrám za Kojotov," vraví vo videu.

Na mieste sa dožadoval, aby mohol zavolať právnikovi. „Poznám svoje práva,“ hájil sa. Na to mu policajt odpovedal: „Ok, možno svoje práva poznáte, ale ja som policajt, takže si myslím, že viem, o čom hovorím.“

Pánika následne odviezli na policajnú stanicu, kde vo väzbe strávil celú noc.

V stredu sa Pánik postavil pred súd a vinu priznal. Podľa amerických médií mu hrozilo až 30 dní za mrežami za nedovolené vniknutie na cudzí pozemok. Väzeniu sa ale vyhol, i keď bude musieť prejsť programom, na ktorom sa poučí o rizikách závislosti na alkohole.

Pánik do Arizony prišiel v priebehu minulej sezóny z Chicaga. V tíme Coyotes patril medzi najlepších hráčov, keď si pripísal v 35 zápasoch 19 bodov. Celkom v 335 zápasoch v NHL nazbieral 126 bodov. Pánikovi platí zmluva ešte na jeden rok za 2,8 miliónov dolárov.