Novinky - 18.09.2018 17:10

KHL má nečakaného lídra, pred dvomi rokmi bol horší ako Slovan

Zdroj: sita/youtube

Prekvapivým lídrom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v úvode sezóny 2018/2019 je Avtomobilist Jekaterinburg, ktorý v doterajších siedmich zápasoch získal plný počet štrnástich bodov, čo sa nepodarilo žiadnemu inému tímu. Hráčom zo štvrtého najväčšieho ruského mesta konkurujú s jednou prehrou akurát Jokerit Helsinki, Lokomotiv Jaroslavľ a Avangard Omsk.

Doteraz najväčším úspechom Avtomobilistu od vstupu do nadnárodnej súťaže bola účasť v úvodnom kole play-off. Vedenie klubu v lete výrazne posilnilo káder a do ofenzívy angažovalo trojicu hviezdnych útočníkov - Francúza Stéphana Da Costu, Američana Dana Sextona a Kanaďana s kazašským pasom Nigela Dawesa. Nové trio nazbieralo v doterajšom priebehu ročníka už 16 bodov a pomohlo zlepšiť efektivitu tímu.

Jekaterinburg nastrieľal v úvodných siedmich ligových stretnutiach už 24 gólov, pričom v predchádzajúcich sezónach nepatril k útočne ladeným klubom. Aj vďaka zlepšenej koncovke triumfoval vo všetkých zápasoch prebiehajúceho ročníka, so 14 bodmi kraľuje tabuľke celej súťaže a je jediným mužstvom, ktoré ešte nepocítilo chuť prehry. V ostatnom súťažnom dueli uspel Avtomobilist na ľade Spartaka Moskva výsledkom 4:2. Predtým zdolal postupne Čeľabinsk (4:1), Novosibirsk (4:1), Vladivostok (2:1), Slovan Bratislava (3:2 po predĺžení), CSKA Moskva (3:1) a Dinamo Riga (4:2).

"Je to pekné, že naša víťazná séria pokračuje. Duel so Spartakom bol náročný. Za stavu 3:1 sme museli hrať pozorne a dobre pozične. Často sme boli oslabení a tomu sa musíme vyhnúť. Potrebujeme sa vyvarovať zbytočných vylúčení, pretože všetky kluby v KHL majú vysokú úroveň," povedal pre web championat.com obranca lídra súťaže Nikita Triamkin, ktorý je aktuálne kapitánom tímu. "Máme za sebou iba sedem zápasov. Každý deň pracujeme na odstránení chýb, ktorých sa dopúšťame, aby sme dosiahli čo najlepšie výsledky," dodal bek so skúsenosťami z NHL.