Novinky - 08.10.2018 17:03

Uznali zvláštny gól a vystrihli ho z highlightu. V chybe je namočený aj Baluška

Zdroj: huste.tv

Český zástupca v EBEL, Orli Znojmo, prehral v zápase 8. kola na ľade Féhervár AV19 výsledkom 2:5 a ostáva tak na chvoste celej súťaže. Klub z juhu Moravy je ako jediný v aktuálnom ročníku zatiaľ bez víťazstva, no po návrate zo Szekesféherváru podal oficiálnu sťažnosť na rozhodcovskú dvojicu Vladimír Baluška - Leopold Durchner. Tí uznali maďarskému tímu gól po strele, ktorá v bránke neskončila a šlo pritom o zásah víťazný.

Pred začiatkom tretieho dejstva hral Féhervár so Znojmom nerozhodne 2:2 a na konci 42. minúty rozbehol domáci tím útok, pri ktorom sa neujalo zakončenie Erdelya, Sarauera ani Benceho Stipsicza. Tretiemu menovanému pritom bol gól prisúdený. Obranca sa nekompromisne oprel do puku, vyslal delovku na bránku a presvedčivo dvíhal ruky nad hlavu. Na opakovaných záberoch je však jednoznačne vidieť, že jeho strela trafila hornú žrď a vyletela na ochrannú sieť. Medzitým bola bránka navyše posunutá, a to dobiedzajúcim útočníkom Sarauerom, čiže o technickom góle nemôže byť reč.

Slovensko-rakúska dvojica rozhodcov si tiež šla situáciu skonzultovať s videorozhodcom. Po telefonáte sa ešte chvíľu navzájom radili a potom na prekvapenie všetkých ukázali na stredový kruh. Stipsicz sa takto dočkal svojho prvého tohtosezónneho gólu a celkovo len druhého od prestupu z MAC Budapešť k účastníkovi EBEL. Krátko po ňom dal štvrtý gól Féherváru János Hari a v závere všetko spečatil do prázdnej bránky Csanad Erdely. Kuriozitkou je, že oficiálny web EBEL ponúka highlighty zo všetkých zápasov. V tomto konkrétnom však gól na 3:2 chýba a po znojemskom vyrovnaní video plynule pokračuje až štvrtým gólom domácich.