Novinky - 10.10.2018 17:00

Obranca Sportingu možno zachránil život svojmu brankárovi

Zdroj: huste.tv

V siedmom kole portugalskej ligy stratil Sporting Lisabon nečakane body na pôde Portimonense, no straty mohli byť ešte väčšie. Keď Japonec Nakajima v závere druhého polčasu poslal domácich do dvojgólového vedenia, brankár Romain Salin sa neúspešne preletel ku svojej pravej žrdi. Na loptu síce nedočiahol, no hlavou do tyčky narazil a ostal v bezvedomí na trávniku.

Domáci oslavovali, zadáci lisabonského tímu po sebe vyčítavo pozerali, no Sebastian Coates zachoval duchaprítomnosť a svojmu brankárovi utekal na pomoc. Francúzovi stihol vytiahnuť zapadnutý jazyk a až následne reagovali zdravotníci, ktorí ho už prebrali do opatery. Salin stretnutie nedochytal a bol vystriedaný Renanom Ribeirom. Coatesovi však vďačí možno aj za záchranu života.

Futbalová spravodlivosť uruguajského stopéra aj čiastočne odmenila, keď v 88. minúte strelil kontaktný gól, ale Portimonense v samom závere spečatilo pri vabanku Lisabončanov svoje víťazstvo. To bolo len druhé v sezóne, zatiaľ čo Sporting padol na piatu priečku.