Novinky - 11.10.2018 11:03

Kyrgios predviedol svoje maniere na Shanghai Masters aj tretí rok po sebe

Zdroj: huste.tv

Nick Kyrgios je jedným z tých kontroverznejších tenistov na okruhu ATP a aj turnaj v čínskom Šanghaji dokázal rozhýbať jeho emóciami. Počas stretnutia prvého kola s Američanom Klahnom, ktorý prehral 1:2 na sety, sa dostal do konfliktu z rozhodcom. Počas US Open dostal rozhodca Mohamed Lahyani trest za nedovolený coaching, keď Austrálčania povzbudil a tak sa zdá, že to tenista vzal osobne. Keď sa v Číne k jednému jeho úderu vyjadril francúzsky rozhodca Damien Dumusois, Kyrgios naňho vypenil.

Proti Bradylemu Klahnovi bol v pozícii jasného favorita, no na svojom podaní získal len niečo málo cez 60% loptičiek, čím si svoje vyhliadky skomplikoval. A poznámka umpirového rozhodcu veciam vôbec nepomohla. Jeden z úderov favorita zápasu nazval pochybným a 23-ročný tenista začal okamžite kontrovať: "Je mi to jedno! Nemáš najmenšie právo hovoriť, že je niečo zlé," Zakrátko predviedol eso, obrátil sa na rozhodcu a ironicky sa spýtal: "Aj toto bolo pochybné?"

Zbytočný konflikt evidentne Nicka Kyrgiosa vyviedol z koncentrácie ešte viac a s turnajom sa rozlúčil už po svojom prvom vystúpení. Šanghajskí organizátori pritom z neho nemali radosť ani v minulosti. V roku 2016 nezachytil úvod zápasu s Mischom Zverevom a zvyšok boja evidentne odflákol. Na poslednú loptičku zápasu dokonca nereagoval vôbec a z kurtu schádzal bez toho, aby sa za ňou aspoň obzrel. Dostal za to pokutu vyše 16 tisíc dolárov a o rok neskôr na tomto turnaji skrečoval zápas prvého kola proti Steveovi Johnsonovi už po 48 minútach.