Novinky - 11.10.2018 17:45

Čo minúta - to strela. V KHL padol nový rekord

Zdroj: huste.tv

Avangard Omsk v utorok zaknihoval len svoju tretiu tohtosezónnu prehru, avšak o brankárovi Juhovi Metsolovi sa mu muselo aj snívať. Na ľad Ufy cestoval v pozícii favorita a už v prvom dejstve vyslal Omsk oproti súperovi trojnásobok streleckých pokusov. Kým Fín Metsola bol stopercentný, hosťujúci Igor Bobkov inkasoval až trikrát a bol vystriedaný.

Už úvodná časť hry bola zaujímavosťou sama o sebe, lenže rodák z Tampere, ktorý pôsobí v tíme Salavat Julajev prvú sezónu, udržal famózne čísla až do konca stretnutia. Strelecká prevaha Avangardu bola v druhej a tretej tretine ešte výraznejšia, v prostrednej časti hry dokonca domáci ani raz nevystrelili na bránku. Omsk počet svojich pokusov vyšplhal na číslo 64, ale našiel iba dvoch strelcov.

Baškirský klub tak vďaka prvej tretine vyhral 3:2, pričom brankár Metsola vytvoril nový rekord súťaže v počte zákrokov za jeden zápas. Zo 64 pokusov súpera vykryl 62 a o jeden zásah prekonal Andreja Karejeva. Ten rekord držal ešte z čias, keď pôsobil v Nižnekamsku, v súčasnosti je náhradníkom Fína v Ufe. Domáci tak brali všetky body aj napriek tomu, že štatistika streleckých pokusov ukazovala 11:64.