Novinky - 12.10.2018 09:51

Nashville má za sebou domácu premiéru, zaujala sporná vlajka

Zdroj: huste.tv

Po dvoch zápasoch v New Yorku sa Nashville Predators dostal v sezóne 2018/19 prvý raz domov a jeho súperom bolo Calgary Flames. Po víťazstvách nad Rangers aj Islanders vyšli tento raz hokejisti z Tennessee bodovo aj gólovo naprázdno, prehrali 0:3 a po zápase sa viacerí zamýšľali aj nad novými vlajkami, ktoré boli vyvesené v domovskom stánku tohto tímu.

Minulá sezóna v podaní Predátorov nebola vôbec zlá a základnú časť zakončili ako najsilnejší tím celej súťaže. Za tento primát im patrila aj Prezidentská trofej, ktorá bola v otváracom zápase nového ročníka opäť vystavená fanúšikom. Logicky sa najlepší tím celej ligy stal aj najlepším tímom svojej (Centrálnej) divízie, ale okrem týchto dvoch vlajok klub vyvesil ešte jednu. A to je tá problémová. Pripomína totiž, že Nashville bol najlepším tímom Západnej konferencie v základnej časti.

Najúspešnejšie celky jednotlivých konferencií sa pritom určujú až v play-off a sú to logicky finalisti bojov o Stanley Cup. Zo západu to do finále dotiahli Vegas Golden Knights a právo na podobnú vlajku vzniklo im. Titul "najlepší tím konferencie v základnej časti" sa neudeľuje a už vôbec k nemu neprináleží ani podobná vlajka. Na druhej strane, faktograficky vec sedí a dodatok "regular season" určuje, že nešlo o vyraďovaciu časť. Pôsobí však trošku dorobene, akoby mali v Nashville vlajku vyrobenú dávnejšie v presvedčení, že cez Vegas prejdú.

Pravidlá NHL jednoznačne neurčujú, ktorých hráčov, aké úspechy a napríklad aj aké historické logá môžu pod stropom jednotlivých hál visieť. Edmonton Oilers si takto pripomína, že sa diváckym hlasovaním stal jeho káder z ročníka 1984/85 najlepším tímom histórie, v Detroite zo stropu dokonca visela atrapa chobotnice, v San Jose aj umelá hlava žraloka.