Novinky - 17.10.2018 21:03

Nemci potrebujú úspech, urýchlene

Zdroj: huste.tv

Nemeckí futbalisti prehrali dva derby zápasy v priebehu troch dní a otvorene sa hovorí o kríze. Štvornásobní majstri sveta sú na pokraji vypadnutia z elitnej spoločnosti Ligy národov. Viacerých pritom poriadne prekvapilo, že Joachim Löw ostal na svojom mieste po zlyhaní na MS, z ktorých Nemecko vypadlo už v základnej skupine a ďalšie zlyhanie by pod ním už stoličku takmer s určitosťou zlomilo. A nielen pod ním. Úder na psychiku by to bol aj pre celé mužstvo.

Počas atraktívneho stretnutia s Holandskom bol Per Mertesacker hosťom jedného z televíznych štúdií a otvorene sa nad budúcnosťou tímu zamýšľal: "Mali by sme začať rozmýšľať nad tým, čo robíme zle a kde naša reputácia nabrala také negatívne rozmery. Všetko by však mohlo byť veľmi pekným ozdravovacím procesom, ak by sa skončil ďalším ziskom majstrovského titulu," optimisticky začal hodnotenie. Po súboji však už taký pozitívny nebol. Nemci prehrali 0:3, a to ešte nasledovala aj prehra s Francúzskom 1:2.

Bývalý stopér Arsenalu, ktorý v lete ukončil kariéru, priznal, že bolo zvláštne na poslednom šampionáte vidieť nemecké trápenie, pričom v minulosti bezpečne prechádzali do vyraďovacích bojov a ak to bolo nutné, zaradili najvyšší rýchlostný stupeň. Krízu ešte prehlbujú aj interné konflikty, akým bol nedávno ten medzi zväzom a Mesutom Özilom. "Vždy sa nájde niekto, koho sa dá kritizovať. A kto bude ďalší Mesut?" pýtal sa kritickým tónom 104násobný reprezentant.

Pri pohľade na aktuálnu formu sa až nechce veriť, že ide o Nemecko. Z ostatných trinástich zápasov vyhrali len dva (proti Saudskej Arábii a Švédsku) a až v šiestich vystúpeniach boli porazení. V tabuľke svojej skupiny sú aktuálne na poslednom treťom mieste, pred sebou majú už len zápas s Holandskom a ani víťazstvo im na udržanie sa v elitnej kategórii nemusí stačiť. Holanďania totiž ešte predtým hrajú s Francúzskom ak získajú minimálne bod, rozhodovať bude skóre, ktoré je zatiaľ proti Löwovým zverencom.