Novinky - 20.10.2018 17:15

Bolt na to nemá, otvorene ho kritizuje bývalý hráč Bayernu

Zdroj: huste.tv/youtube

Či sa profesionálna futbalová kariéra Usaina Bolta skutočne rozvinie, to je stále otázne, no konzolová hra Fifa už teraz prezradila, že v novej edícii bude Jamajčan najrýchlejším šprintérom. Marketingovo je oňho obrovský záujem a s ním aj o Central Coast Mariners, no Markus Babbel je k tomu poriadne skeptický.

Bývalý nemecký futbalista, ktorý odohral sedem rokov za Bayern a štyri roky za Liverpool, neverí, že by sa Bolt skutočne mohol presadiť vo veľkom futbalovom svete: "Ako PR kampaň je to úchvatné. Ale úprimne? Nemôžem to brať seriózne," načrtol mníchovský rodák svoj názor. "Videl som ho hrať. Ani za sto rokov by to nebolo dostatočné. Ako hráč by som sa cítil ako blbec," dodal poriadne kriticky k osemnásobnému olympijskému víťazovi.

Markus Babbel momentálne pôsobí na austrálskom kontinente ako tréner a o výkonoch jamajského šprintéra má vďaka tomu dosť dobrý prehľad. Priznáva, že ak dostane priestor, dokáže nabrať rýchlosť a prešprintovať beka. Podobným spôsobom dokázal v príprave aj dvakrát skórovať. "Futbal však nie je o pokrytí sto metrov," dodáva ku svojmu hodnoteniu, pričom práca s loptou a technika je podľa jeho slov biedna.