Novinky - 20.10.2018 21:39

V africkom medzištátnom zápase šlo o život, hráč počas zápasu skolaboval

Zdroj: huste.tv

Reprezentácia Nigeru už je bez šance na postup do hlavného turnaja Afrického pohára národov, no napriek tomu kládla vysoko favorizovaným domácim Tunisanom viac ako dôstojný odpor. V samom závere zápasu posledný tím kvalifikačnej skupiny J prehrával o jediný gól, navyše hral v početnej prevahe. Lenže krátko pred záverečným hvizdom sa k zemi zrútil obranca Boureima Katakore a všetkým prítomným tuhla krv v žilách.

25-ročný zadák Nigeru ostal bezvládne ležať na zemi a okamžite k nemu pribehli spoluhráči aj rozhodca, ktorí sa ho snažili dostať do stabilizovanej polohy. Dôvodom jeho pádu bolo absolútne vyčerpanie organizmu a rýchla reakcia arbitra aj hráčov mu s najväčšou pravdepodobnosťou zachránili život. Následne ho už do opatery vzali zdravotníci, Katakore začal komunikovať a čoskoro bol opäť fit.

Mrazivý moment tak mal šťastný koniec, na chvíľu nikomu z prítomných vôbec nešlo o nejaký tesný výsledok 1:0. Faktom však je, že Tunisko má po štyroch kvalifikačných zápasoch na konte plný počet bodov, ale čaká ho ešte náročný boj s Egyptom o prvenstvo v skupine. Oba celky by si však s prehľadom mali zabezpečiť postup do ďalšej fázy bojov o Africký pohár národov 2019, ktorého dejiskom bude Kamerun.