Novinky - 12.11.2018 21:00

Pánik dôležitým článkom precízneho výpadu Arizony

Zdroj: huste.tv

Arizona Coyotes si v noci poradila s obhajcom Stanleyho pohára, k čomu prispel aj Richard Pánik s bilanciou 1+1. Kojoti vyhrali v domácom prostredí nad Washingtonom 4:1, v tabuľke svojej konferencie poskočili na deviate miesto a po 16 zápasoch majú vyrovnanú bilanciu - v ôsmich zápasoch sa tešili z víťazstva, v ôsmich boli zdolaní.

Skóre stretnutia s Washingtonom otváral Vinnie Hinostroza v presilovej hre. Nešlo však o bežný presilovkový gól, ale Arizone sa podarilo od vlastného brankára dianie preniesť až pred bránkovisko súpera, kde dotiahla parádnu kombináciu. Zapojil sa do nej aj Pánik, ktorý najprv prudkou prihrávkou otvoril priestor na ľavom krídle a potom predviedol skvelý prehľad, keď prihral do druhej vlny Stromeovi. Ten to naservíroval Hinostrozovi a gól bol na svete.

Tento gól padol v 17. minúte duelu a slovenský útočník sa v 32. minúte predviedol opäť. Tento raz využil nepresnosť v kombinácii Capitals, zmocnil sa puku, zapol motory a prestrelil brankára. Pre Pánika to bol 13. zápas v prebiehajúcom ročníku NHL. Do zostavy sa vrátil po jednozápasovom výpadku a pomohol svojim prerušiť trojzápasovú šnúru prehier.