Novinky - 13.11.2018 14:30

Vo finále Copa Libertadores padli dva góly za minútu

Zdroj: huste.tv/youtube

Aj keď MS klubov v drvivej väčšine ročníkov ovládne tím z Európy, finále juhoamerickej ligy majstrov je pre športových fanúšikov veľkou udalosťou. Tento raz sa v ňom cesty skrížili dvom nezmieriteľným rivalom z Buenos Aires. Po remíze 2:2 nás čaká 24. novembra druhý zápas medzi Bocou Juniors a River Plate, pričom už to prvé stretnutie na pôde Bocy bolo veľkolepým futbalovým predstavením

Azda najviac zaujal úsek hry medzi 34. a 35. minútou zápasy. Vtedy sa skóre nielen otváralo, ale prakticky okamžite aj vyrovnávalo. Prvý gól finále Pohára osloboditeľov zaznamenal Ramón Ábila. Len čo sa domáci futbalisti doradovali a zoradili na vlastnej polovici, prišla rozohrávka a zakončenie Lucasa Pratta, ktoré znamenalo vyrovnanie. Tieto dva zásahy od seba v reálnom čase delilo len približne 40 sekúnd, aj to značná časť plynula počas osláv.

Do konca zápasu padli ešte dva góly jeho záver priniesol dve veľké sklamania pre niektorého z hráčov. Azda v životnom zápase si dal obranca Carlos Izquierdoz vlastný gól a v nadstavenom čase sa ocitol Dario Benedetto sám pred brankárom River Plate, ale zrejme naňho doľahla tiaha okamihu a v tutovke bol vychytaný. Odveta je na programe o dva týždne a sľubuje podobne dramatický súboj. Boca Juniors triumfovala na Copa Libertadores už šesťkrát a môže v historických tabuľkách dotiahnuť doteraz najúspešnejšie Independiente. River Plate využil svojich päť doterajších finálových účastí na tri víťazstvá.