Novinky - 13.11.2018 18:45

Borussia Mönchengladbach hlási novú hviezdu. Takto odpálil Werder

Zdroj: huste.tv/youtube

Evidujete vo svetovom futbale meno Alassane Plea? Asi by ste mali začať. Borussia Mönchengladbach síce neudáva v nemeckej Bundeslige trendy a sú tam aj značne silnejšie tímy, no v jej kádri by sme našli viaceré mená, o ktorých sa v európskych športových denníkoch píše často. Za všetky možno spomenúť Thorgana Hazarda či švajčiarskeho brankára Yanna Sommera a pridáva sa k nim aj Francúz, ktorý klope na dvere reprezentácii.

V prebiehajúcej sezóne má úchvatné čísla 8 gólov v jedenástich zápasoch a výrazne si k tomu pomohol aj víkendovou one man show proti Werderu Brémy. "Die Werderaner" po výbornom štarte ročníka zo svojich pozícií pomaly ustupujú a v súboji s Mönchengladbachom im k tomu Plea poriadne pomohol. Pri výhre hostí 3:1 strelil všetky tri góly. V prvom dejstve sa parádne uvoľnil v šestnástke cez dvoch obrancov a otváral skóre, aby po zmene strán dal gólovú bodku signálu po rohovom kope a hetrik dokonal po ďalšej prihrávke, na ktorú si do pokutového územia nadbehol.

Tento zápas nebol zďaleka jediným tohtosezónnym, v ktorom rodák z Lille zažiaril. V septembri ako žolík z lavičky zachraňoval bod za remízu v Augsburgu a v októbri sa strelecky podieľal na víťazstve 3:0 nad domácim Bayernom Mníchov. Proti Werderu navyše nezaznamenal svoj prvý tohtosezónny hetrik. V Pohári Borussia stihla rozobrať Hastedt 11:1 a aj tam bol Pleov podiel trojgólový.