Novinky - 21.11.2018 10:57

K osemnástim víťazstvám ďalšie nepridá. Vonnová vynechá Lake Louise

Zdroj: sita, huste.tv

Americká zjazdárka Lindsey Vonnová pre zranenie vynechá kĺzavý úvod Svetového pohára 2018/2019 v kanadskom Lake Louise (30.11. - 2.12.). Vonnová spadla počas tréningu super G a poranila si koleno. Informovala o tom svojich fanúšikov na sociálnej sieti, ale nešpecifikovala dĺžku liečby či rozsah zranenia. Podotkla len, že operácia nebude potrebná. "Spadla som, ale nie som mimo," ubezpečila Vonnová.

Tridsaťštyriročná Vonnová je s 82 víťaznými pretekmi vo Svetovom pohári historickou rekordérkou medzi ženami. Absolútnym rekordérom je Ingemar Stenmark s 86 víťazstvami a práve túžba predstihnúť legendárneho Švéda prinútila Vonnovú predĺžiť si kariéru ešte o jednu sezónu. Pôvodne chcela skončiť po februárových zimných olympijských hrách v Pjongčangu, kde vybojovala bronz v zjazde. V kráľovskej disciplíne je olympijskou šampiónkou z Vancouveru 2010.

Neúčasťou v Lake Louise Vonnová prišla o solídnu šancu vylepšiť si svoje víťazné štatistiky, keďže v tomto kanadskom stredisku v provincii Alberta v minulosti dosiahla 18 triumfov. V Lake Louise sa uskutočnia dva ženské zjazdy a jeden superobrovský slalom. Podľa rozpisu Svetového pohára žien by sa mohla najbližšie súťažne predstaviť 8. decembra v St. Moritzi, kde sa uskutoční super G. Celkovo bude mať ešte 14 príležitosti po Lake Louise, aby si rozšírila rekordnú zbierku víťazstiev v SP. Presne toľko podujatí v kĺzavých disciplínach sa ešte uskutoční v poolympijskej zime. "Som zronená tým, že sa nepredstavím na svojom obľúbenom svahu v Lake Louise," odkázala fanúšikom.