Novinky - 21.11.2018 15:25

V Lige majstrov úradoval štvorgólový Gulaš

Zdroj: huste.tv/youtube

V Hokejovej lige majstrov už môžeme sledovať vyraďovacie boje, pričom postup do štvrťfinále si zabezpečili dva české tímy. Kometa Brno prešla cez fínsku Tapparu v súčte skóre 10:6 a jej súperom bude teraz švédska Frölunda. Oslavovať môže aj Plzeň, ktorá pokorila Bolzano s prehľadom v súčte 12:3 a slušne nadeľovala v oboch konfrontáciách. V odvete to bola do značnej miery šou jedného muža - Milana Gulaša. K víťazstvu 6:2 nad talianskym účastníkom nadnárodnej EBEL prispel až štyrmi gólmi.

V štatistikách súťaže je 32-ročný krídelník momentálne lídrom produktivity a jeho najbližším prenasledovateľom je plzenský spoluhráč Miroslav Indrák. Gulaš má zo šiestich zápasov bilanciu 5+1, Indrák 4+1. Za daných okolností sú obaja veľkými kandidátmi na zisk titulu najproduktívnejšieho hráča CHL, no ak by sa s tímom dostali do finále, majú pred sebou ešte ďalších päť stretnutí.

Odvetný zápas proti Bolzanu otvárala Plzeň s vedomím päťgólového náskoku z prvého merania síl a aj preto bola prvá tretina trochu pomalšia. V jej závere však dostal český tím výhodu trestného strieľania a na svete bol prvý Gulašov gól. Na dokonanie štvorgólového výkonu mu potom stačila už len druhá 20-minútovka. V 22. minúte aj so šťastím precedil puk cez brankára Smitha, v 24. minúte sa ocitol v ďalšom sľubnom samostatnom úniku, ktorý využil a necelých sedem minút pred druhou sirénou poslal svoj tím do vedenia 5:1. To už stál v bránke Talianov Leland Irving. Plzeň nakoniec vyhrala 6:2, na ľade boli aj dvaja Slováci. Okrem Miroslava Preisingera, ktorý skóroval, aj obranca Peter Čerešňák.