Novinky - 05.12.2018 14:00

Zápas vygumovaných strelcov v KHL: žiaril brankár Podolska aj Minska

Zdroj: huste.tv/Instagram

Výber zákrokov týždňa bude pre tento raz v Kontinentálnej hokejovej lige poriadne zaujímavý. Len pár minút od seba oddeľovalo parádne zásahy Joniho Ortia z Viťazu Podoľsk a Michaila Karnauchova z Dinama Minsk. Ich vzájomný zápas dospel až do samostatných nájazdov, v ktorých sa stal hrdinom Denis Kazionov. Bieloruský zástupca tak bral zo súperovho ľadu dva body a pripísal si len svoje deviate tohtosezónne víťazstvo. Ešte predtým sa činili obaja gólmani.

Dlho sa zdalo, že zákrok zápasu si pripíše domáci Fín Ortio. V úvode druhej časti hry čelil nebezpečnej strele Kogaleva potom, ako sa preštrikoval pred bránkovisko a vzápätí aj dorážke Wierciocha. Tú vykopol elegantným efektným "double-legom", respektíve obomi svojimi betónmi.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa КХЛ (@khl),

Ešte dôležitejší zákrok po ňom vytiahol v predĺžení 24-ročný Michail Karnauchov. Sjomin získal puk na vlastnej modrej čiare, potiahol prečíslenie dvoch proti jednému, vymyslel parádnu prihrávku na Aaltonena, no skúseného Fína dokázal brankár Minska vychytať. Faktom je, že Sjominova prihrávka bola po spomalení trochu predvídateľná a Aaltonen puk zďaleka netrafil ideálne, ale na rýchlosti reakcie a presunu brankára to neuberá.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa КХЛ (@khl),

Po remíze 3:3 privádzali brankári strelcov na oboch stranách do šialenstva aj v nájazdovej dráme. K videniu bolo až neuveriteľných sedemnásť nepremenených pokusov a len tri góly. Duel zaujímal aj Slovan Bratislava. Viťaz aj Dinamo majú oproti Bratislavčanom o zápas menej a ruský klub zatiaľ nahral o osem bodov viac, bieloruský o jeden menej ako Slovan.