Novinky - 05.12.2018 18:45

Exkluzívny nájazd chomutovského dorastenca. Žasnú aj Kanaďania

Zdroj: huste.tv/Twitter

Slušný záujem o svoju osobu vyvolal talentovaný český mladík Josef Koláček. 16-ročný útočník nastupuje okrem dorasteneckej kategórie aj u juniorov, čo svedčí o jeho kvalitách, ktorými rovesníkov prevyšuje. V súboji junioriek medzi jeho Chomutovom a Žďárom nad Sázavou dostal možnosť realizovať jeden zo samostatných nájazdov a zvládol ho ukážkovo.

Brankára hostí si vytiahol ďaleko z bránky a hoci sa v takejto situácii už zdá, že bola strelecká príležitosť prepásnutá, vytiahol zo svojho kalibru technický kúsok v podobe lobu. Ten parádne zapadol do siete a celkom obstojne pripomenul kúsok Pavla Dacjuka proti Chicagu pred ôsmimi rokmi.

Kúsok českého hokejistu bol o to cennejší, že ide o veľmi mladého hráča, ktorému sebavedomie rozhodne nechýba. Piráti Chomutov zápas zvládli a zakončením svojho hráča sa hrdo pochválili na twitterovom konte. Video sa rýchlo začalo šíriť cez túto platformu a dostalo sa aj k zberateľom parádičiek zo zámoria. Česká dvadsiatka už teraz budí rešpekt. Jakub Škarek, Filip Chytil, Martin Nečas či Filip Zadina sú zaujímavými menami a generácia, ktorá ich vymení, nemusí byť o toľko horšia.