Novinky - 12.12.2018 16:45

Parádny obrat Plzne! Česko má opäť zastúpenie v semifinále CHL

Zdroj: huste.tv/youtube

Hokejisti Brna prehrali úvodný štvrťfinálový zápas Hokejovej ligy majstrov s Frölundou 1:4 na domácom ľade a v predstihu tak bolo jasné, že ak má mať český hokej zastúpenie v najlepšej štvorke Európy, bude to jedine HC Škoda Plzeň. A zverenci Ladislava Čiháka dokázali českú zástavu v súťaži udržať strhujúcim záverom odvety so Skellefteou. V semifinále ich čaká práve brnenský premožiteľ, kým druhú dvojicu bude tvoriť EHC Red Bull Mníchov s Red Bullom Salzburg. Plzenčania na švédskom ľade v prvom zápase remizovali 3:3, vďaka čomu si do odvetného súboja priniesli slušné postupové vyhliadky. No vicemajster Švédska kládol statočný odpor aj na západe Českej republiky.

V každej dvadsaťminútovke mala Skelleftea miernu streleckú prevahu a necelé štyri minúty pred koncom tretej tretiny strelila otvárací gól súboja. V čase 59:24 však Plzni vyšiel vabank bez brankára a vyrovnala zásluhou Jakuba Kindla, čo znamenalo, že remízu prinieslo aj druhé meranie síl medzi týmito súpermi. Počas desaťminútového predĺženia mali domáci výraznú prevahu, na gól ju nepretavili, a tak postupujúceho tejto najdramatickejšej semifinálovej dvojice určovali až nájazdy. V nich českému klubu úradovali dve osvedčené mená a jeden mladík. Na 20-ročného Petra Kodýtka premeneným pokusom nadviazal aj Jan Kovář, ktorý sa vrátil domov po neúspešnej anabáze v AHL a 32-ročný Milan Gulaš.

Spomenutý dvojzápas medzi Kometou Brno a Frölundou mal až nečakane jednoznačný priebeh. Švédi po víťazstve 4:1 na Morave boli v domácom prostredí ešte dominantnejší a vyhrali 6:1. Kometa tak na presvedčivý osemfinálový postup cez fínsku Tapparu zďaleka nenadviazala. Vo zvyšných dvoch štvrťfinálových odvetách sa tešili tímy vyznávajúce červených býkov. Salzburg vystavil po dvoch vyrovnaných zápasoch stopku Kärpätu. Po domácom víťazstve 3:2 uhrali Rakúšania na severe Európy postupovú remízu 1:1. Jediný gól rozhodol aj o postupe Mníchova cez Malmö. Na domácom ľade nemecký zástupca otočil skóre na 2:1, vonku potom prehral 4:5, ale predlžovalo sa, a to Nemci opäť zlomili na svoju stranu.

Semifinálové dvojice CHL:
EHC RB Mníchov - Red Bull Salzburg (prvý zápas 8. januára, odveta 15. januára)
Frölunda Indians - HC Škoda Plzeň (prvý zápas 8. januára, odveta 15. januára)