Novinky - 13.12.2018 12:00

Pudilová má súperku do Prahy. V minulosti zlomila čeľusť Ronde

Zdroj: huste.tv/youtube

Keď Ultimate Fighting Championship oznámil, že svoj februárový event zorganizuje v Prahe, všetkým bolo jasné, že tam nesmie chýbať Lucie Pudilová. Jediná Češka bojujúca v tejto organizácii sa akurát stihla dať dokopy po septembrovej prehre s Irene Aldanovou a v O2 Arene nebude chýbať. Hoci veľké promo týmto "nečíslovaným" večerom UFC zvyčajne nevenuje, Pudilovú už stihlo oficiálne oznámiť a priradilo jej aj súperku. Zo Spojených štátov amerických za ňou pricestuje Liz Carmoucheová.

Rodáčka z Louisiany je od Pudlovej o desať rokov staršia a má na scéne zmiešaných bojových umení odžité výrazne viac. V štatistikách jej svieti 12 víťazstiev a 6 prehier, v rámci najprestížnejšej organizácie má bilanciu 4-4. V mladosti táto Američanka dokonca vstúpila do armády a v roku 2013 patrila medzi prvé ženy, ktoré sa v UFC objavili. Vo veľkom boji podľahla legendárnej Ronde Rousey, ktorej zlomila čeľusť a pripravila jej nútenú desaťmesačnú stopku.

Carmoucheová je primárne pästiarkou, z dvanástich kariérnych víťazstiev zaknihovala šesť knockoutom, ale len nedávno rapídne zapracovala aj na svojom boji na zemi a je čerstvou držiteľkou čierneho opasku v brazílskom jiu-jitsu. Přibramská rodáčka síce pôvodne verila, že by sa v domácom prostredí mohla dočkať svojej vysnívanej súperky Bethe Correiovej. Nakoniec budeme môcť sledovať nemenej atraktívny duel a pre Pudilovú určite nie ľahší.