Novinky - 13.12.2018 21:15

Hrali štvrtinu zápasu v presilovke a aj tak prehrali

Zdroj: huste.tv/youtube

Hokejisti Chicaga Blackhawks boli ešte do poslednej noci v hlbokej kríze a nachádzajú sa na predposlednom mieste západnej konferencie. Odsunula ich tam šnúra 8 prehraných zápasov, pričom horšiu formu v aktuálnom období nemá žiaden tím profiligy. Kane, Toews, DeBrincat či Anisimov zbierajú body podobne pravidelne ako tomu bolo pred rokom, no tímové víťazstvá príliš nepribúdajú. V priemere Chicago vyhrá len každý tretí duel, čo sa na víťaza Stanley Cupu spred štyroch sezón nepodobá.

A ujsť si to nenechali ani internetoví vtipkári. Tí si posvietili na sériu prehier, ktorá s výnimkou zápasov proti Vegas, Nashvillu a Winnipegu pozostávala len z jednogólových alebo dvojgólových rozdielov. Komicky vyznievala najmä prehra s Montrealom Canadiens 2:3. Počas tohto zápasu totiž hrali zverenci Jeremyho Collitona až 15 minút a 8 sekúnd v presilovej hre, čo je 25% odohraného času. Jeden gól v početnej prevahe síce strelili, ale na body to bolo málo.

Za osobitnú zmienku v tomto zápase stojí aj Tomáš Tatar. Nielen preto, že aj jemu sa ušiel jeden z dvojminútových trestov, ale v čase 58:43 prekonal brankára Crawforda a rozhodol o montrealskom víťazstve. Šlo o jeho dvanásty zásah v prebiehajúcej sezóne a dvadsiaty štvrtý bod. V bodovaní Slovákov súverénne kraľuje pred deväťbodovým Richardom Pánikom z Arizony.

Sériu prehier už medzičasom dokázali Blackhawks uťať, keď si v noci zo stredy na štvrtok poradili s Pittbrurghom.