Novinky - 17.12.2018 16:01

Lesnar chce návrat do UFC, dopingové merania poznačila počítačová chyba

Zdroj: huste.tv/youtube

V kalendárnom roku 2019 by sa mal bývalý šampión ťažkej váhy Brock Lesnar vrátiť do UFC. Táto informácia je fanúšikom známa už dlhší čas a nevedia sa dočkať jeho titulového zápasu s Danielom Cormierom. Táto dvojica sa už raz dostala priamo v oktagone do roztržky, ale priamejší záujem o súboj doteraz neprejavila ani jedna strana. O Lesnarovi sa dokonca špekulovalo, či vôbec bude mať záujem opäť na čas opustiť wrestlingovú scénu a vrátiť sa do MMA. Teraz už vieme, že záujem mať bude.

Rodák z Južnej Dakoty bol v minulosti suspendovaný za doping a Usada ho nedávno testovala opäť, práve v súvislosti s možným návratom. Testy nedopadli dobre, no organizácia uznáva, že šlo o jej technickú chybu a Američan je čistý. V UFC sú tieto protidopingové opatrenia nastavené mimoriadne prísne a už prirodzene zvýšené hodnoty (ktoré môžu mať objektívne dôvody) znamenajú pre športovca stopku a problémy. Prirovnať by sme to mohli aj k dianiu okolo slovenského chodca Mateja Tótha.

8. januára 2019 Lesnarovi trest vyprší a organizácia môže plánovať zápas. Vo všeobecnosti, veľa možností nemá. Daniel Cormier má v UFC bilanciu 11 víťazstiev a 1 prehra a na konte skalp väčšiny bojovníkov, ktorým rankingové postavenie umožňuje vyzvať šampióna. Jeho jediným premožiteľom je navyše bojovník v poloťažkej váhe, kde rovnako DC drží opasok. UFC bilancia Brocka Lesnara je o poznanie vyrovnanejšia - 5 víťazných súbojov a 3 prehry.