Novinky - 18.12.2018 15:30

Mourinho neveril hráčom a výsledky preto nemohli byť lepšie

Zdroj: huste.tv

Svojho času o sebe prehlasoval, že je najlepším manažérom sveta, potom ho chválili za to, že tlak za neúspechy ochotne preberá na seba a svojich hráčov tým chráni. Od tohto prístupu však medzičasom už odstúpil a po sedemnástich kolách Premier League bol Jose Mourinho pod veľkou paľbou kritiky. Jeho zverenci dávali málo gólov, priveľa inkasovali, patrilo im až šieste miesto a vidina titulu počas zimy už dávno nebola až takto vzdialená. To všetko viedlo k odvolaniu portugalského coacha.

Ťažko sa to sleduje aj generácii, ktorá Manchester United ťahala na prelome milénií. Roy Keane, bývalý kapitán, pre Sky Sports ostro kritizoval nezáujem, ktorý vidí na hráčoch. Až tak sa však tomu nečuduje. Tréner, podľa jeho slov, mnohým z nich nedôveroval, tí ťažko na trávniku hľadali svoju hrdosť a počas zápasov prakticky neukazovali svoj charakter. Klub tak schádza zo svojej dlho budovanej cesty.

Bývalý írsky futbalista bol špeciálnym hosťom televízneho štúdia počas zápasu Liverpool - Manchester United, cez ktorý sa prostredníctvom kamier snažil hráčov Červených diablov nabádať, aby nakopli svoju hrdosť a ukázali konečne zlepšený výkon. Tlak na Mourinha vzrastal a každý ďalší zápas bol preňho dôležitý. Jeho nástupca, hoci len dočasný, má do konca kalendárneho roka duely, v ktorých by jednoznačne mal bodovať - Cardiff, Hudersfield a Bournemouth. Potom, ak coach na svojom mieste dovtedy vydrží, prídu ďalšie náročnejšie bitky a vo februári sa opäť prihlási Champions League. V nej bude manchesterský tím čeliť PSG.