Novinky - 12.01.2019 14:11

Semifinále anglického pohára a poloprázdny štadión City

Zdroj: huste.tv/youtube

Čaro anglických pohárov spočíva aj v tom, že žreb neprebieha na základe žiadnych košov, ale úplne náhodným spôsobom. Vďaka tomu sa v tomto ročníku EFL Cupu stretli dvojice ako Southampton - Leicester, Tottenham - Arsenal, Liverpool - Chelsea či Tottenham - Chelsea. Middlesbrough alebo Burton mali vďaka tomu trochu priechodnejšiu cestu až do štvrťfinále. Tam dokonca vytvorili dvojicu a treťoligový Burton Albion sa dostal do semifinále. Predtým s poradil so Shewsbury, Aston Villou, Burnley a Nottinghamom Forest. Lenže prvé semifinále prehral s Manchestrom City 0:9 a až tragikomicky vyznieva fakt, že sa hrá na odvety. 23. januára sa tieto mužstvá stretnú ešte raz.

Nie je to jediným smutným faktom, ktorý táto semifinálová konfrontácia priniesla. Druhým bol fakt, že Etihad Stadium žiaril jasnou svetlomodrou farbou. Nespôsobilo to celoštadiónové choreo, ale to, že šlo o najnižšiu návštevu sezóny pre toto mužstvo. Domovský stánok Citizens už i tak výsmešne prezývajú "Emptihad" (slovná hračka z názvu "Etihad" a anglického slova "empty" - prázdny). Priemerné návštevy City patria pritom medzi tie vyššie v lige, no v tomto Pohári dávajú fanúšikovia zreteľne najavo, že ich nezaujíma. Už v novembri ich na Fulham bolo zvedavých len 35 271, pričom na ligový duel s týmto istým súperom bola hlásená vyše 50-tisícová návšteva. Na Burton zavítalo 33 089 fanúšikov.

Návšteve na pohárovom semifinále pomohli aj priaznivci z Burtonu, ktorí merali vyše 100-kilometrovú cestu, aby videli jeden z najväčších zápasov svojho klubu v histórii. Prehra deväťgólovým rozdielom bola preto obrovským sklamaním.