Novinky - 17.01.2019 21:17

Mužov dostáva do varu, päsťami by ich zložila ako nič

Zdroj: huste.tv/Instagram

Že niektoré bojovníčky v zmiešaných bojových umeniach sú skutočne krásne ženy, to je známy fakt a venovali sme sa mu aj na našom webe. Do povedomia priaznivcov tohto športu sa v súčasnosti prebíja ďalšia a nakročené má ďaleko. "Nechcem vyzerať ako bojovníčka. Chcem byť bojovníčkou a vyzerať pri tom ako žena," opisuje svoj imidž Anastasia Jankovová, rodáčka z Moskvy. O tom veľa vypovedá aj fakt, že svoju kariéru od základov zmenila. Ešte nedávno svoje telo vystavovala ako modelka plaviek, dnes už zvádza krvavé boje v ringoch a klietkach.

Na Instagrame má cez 230 tisíc followerov, často ich rozpáli odvážnou fotografiou, ale kariéru si buduje svojimi tvrdými päsťami a schopnosťou páčiť súperkám končatiny. Svoje prvá dva zápasy absolvovala vo vlasti, kde zdolala obe svoje súperky a pomerne rýchlo dostala pozvánku od prestížneho Bellatoru. Ten má prostriedky na to, aby ju predal ako "Xenu", "vojenskú princeznú" alebo "ruskú Valkýru". Nejaký umelý tlak organizácie však potrebný nebol. Jankovová dokázala aj na americkej pôde vyhrať svoje prvé tri duely a v tej chvíli už bola jej MMA bilancia 5-0, čo sa v ženských divíziách berie veľmi vážne. Jednak tento šport u nežnejšieho pohlavia nemá takú bohatú históriu, aby mohli bojovníčky absolvovať desiatky zápasov, navyše ich kariéry občas končia skorým a nečakaným spôsobom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa anastasia_yankova ???? (@anastasia_yankova),

Okrem výzoru a výkonov je Jankovová zaistená aj tretím spôsobom. Jej trénerom a partnerom v jednej osobe je Mike Swick, bývalý americký bojovník vo welterovej váhe, ktorý má za sebou pätnásť vystúpení v UFC. "Sex predáva. Muži na ženy radi pozerajú a Anastasia na to kvality má. Určite ju v tom podporujem," povedal o svojej zverenkyni.

Ruská bojovníčka už teraz patrí medzi najväčšie hviezdy bellatorovej mušej váhy. V apríli 2017 jej organizácia postavila do cesty mimoriadne kvalitnú grécku súperku Elinu Kallionidouovú, ktorá tak utŕžila len druhú kariérnu prehru. O rok neskôr Moskovčanka čelila Angličanke Kate Jacksonovej, cez čo už mohla viesť vstupenka k titulovému duelu s neporazenou Ilima-Lei Macfarlaneovou. Pre Anastasiu šlo o šieste profesionálne MMA vystúpenie a pripísala si v ňom svoju prvú prehru.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa anastasia_yankova ???? (@anastasia_yankova),

S bilanciou 5-1 je Jankovovej kariéra stále rozbehnutá parádne. Jednak s ohľadom na titulové vyhliadky v tejto organizácii, ale aj vnímajúc fakt, že z Bellatoru to do UFC až tak ďaleko nie je. "Môže byť šampiónkou. Ak by tomu tak nebolo, netrénoval by som ju," hrdo konštatuje Swick.